На Харківщині зареєстровано більше півмільйона переселенців

27.09.2023 10:10   -

Як внутрішньо переміщені особи наразі на Харківщині зареєстровані майже 520 тисяч переселенців. З них 468,5 тисячі осіб звернулися за отриманням довідки ВПО після 24 лютого 2024 року. Про це повідомляє Інфосіті.

Як і де розміщують людей від початку вторгнення, розповіла перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОВА Тетяна Печура.

«Щодня відбувається розміщення у гуртожитках вищої та фахової перед вищої освіти, в яких станом на сьогодні проживає 4 800 осіб. Крім того, понад 70 внутрішньо переміщених осіб тимчасово розміщуються у санаторно-курортних закладах, які розташовані на території Харківської області. Також 45 переселенців забезпечено житлом за рахунок фонду соціального призначення, а 198 – за рахунок фонду тимчасового призначення, які утворені органами місцевого самоврядування», – зазначила Тетяна Печура.

На особливому контролі перебувають питання зайнятості працездатних ВПО. З початку року до обласної служби зайнятості звернулись більш ніж 5 тисяч осіб. Також переселенців залучають до суспільно корисних робіт через проєкт «Армія відновлення».

ОСТАННІ НОВИНИ