«Армія відновлення»: У Харківській області залучено понад 10 тисяч людей

14.09.2023 11:42   -
«Армія відновлення»: На Харківщині залучено 10 тисяч людей

За загальним показником залучення безробітних до «Армії відновлення» Харківська область посідає перше місце серед регіонів України. Про це повідомляє Інфосіті.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Армія відновлення». Як у Харкові безробітних залучають до соціально корисних робіт

З 10 тисяч мешканців Харківщини, яких залучили до суспільно корисних робіт у межах ініціативи «Армія відновлення», близько 1000 – це внутрішньо переміщені особи.

«Реалізація заходів низки державних та обласних програм сприяла працевлаштуванню 834 людей з числа внутрішньо переміщених осіб. До громадських та інших тимчасових робіт залучено 154 людини, до суспільно корисних робіт «Армія відновлення» – 1088 ВПО», – повідомила перша заступниця директора Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Тетяна Печура.

Також Печура зауважила, що внутрішньо переміщені особи беруть активну участь у різноманітних бізнес-проєктах. Зокрема, у квітні-вересні 2023 року Харківським обласним центром зайнятості було розглянуто 36 бізнес-планів на отримання мікрогрантів (єРобота) ВПО. Прийнято рішення про надання мікрогранту 17 особам, 10 – вже профінансовано.

ОСТАННІ НОВИНИ