Пільги для творчих дітей, злиття медзакладів, правила для власників тварин і інше. У Харкові ухвалили важливі рішення

30.04.2024 18:05   -

На позачерговій сесії харківської міської ради було розглянуто низку важливих питань життєдіяльності міста. Так, вже з 1 травня цього року почнуть діяти додаткові пільги з оплати навчання в комунальних початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах Харкова, які фінансуються за рахунок коштів міського бюджету, повідомив Ігор Терехов.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Цим рішенням ми скасували плату для дітей, які навчаються, в наших мистецьких закладах, для дітей, батьки яких служать в армії, в ЗСУ, ми повністю убрали всі сплати за це. І це дуже важливо. Крім цього була прийнята низка рішень щодо земельних ділянок, щодо оренди для підприємців міста Харкова земельних ділянок. Крім цього було прийнято рішення щодо об’єднання лікувальних закладів. Це кластерна больниця і швидка, невідкладної допомоги і пологовий будинок номер один. Це теж дуже важливе рішення що стосується реформи об’єктів охорони здоров’я, лікування. Для нас це дуже важливо.

За словами мера міста, в Харкові створюють мережу медичних закладів, яка відповідатиме базовим напрямкам медичного обслуговування, зокрема, під час надзвичайних ситуацій і воєнного стану, пояснив очільник міста.

Тож відтепер, наприклад, міський пологовий будинок №1 приєднується до Міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. Мещанінова. Реорганізація проведена без зменшення обсягу послуг, які надаються населенню, додали у профільному департаменті.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Затвердили депутати і нові правила утримання домашніх тварин. За два роки війни проблема кинутих та безпритульних котів, собак набула актуальності.

ОЛЕКСІЙ ТОПЧІЙ ГОЛОВА РОБОЧОЇ ГРУПИ З ВИЗНАЧЕННЯ ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ У СФЕРІ ПОВОДЖЕННЯ З ДОМАШНІМИ ТА БЕЗПРИТУЛЬНИМИ ТВАРИНАМИ В ХАРКОВІ
Якщо ми залишимо так як є, ми залишаємо людей, які являються сусідами людей, які мають велику кількість тварин, сам на сам з цією проблемою. Жоден документ не регламентує на теперішній час всіх правил.

Так, протягом 2023 року до Харківської міської ради надійшло 137 звернень громадян щодо порушень встановлених норм утримання безпритульних та домашніх тварин, зазначив він.

ОЛЕКСІЙ ТОПЧІЙ ГОЛОВА РОБОЧОЇ ГРУПИ З ВИЗНАЧЕННЯ ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ У СФЕРІ ПОВОДЖЕННЯ З ДОМАШНІМИ ТА БЕЗПРИТУЛЬНИМИ ТВАРИНАМИ В ХАРКОВІ
Та норма, яку на теперішній час пропонуємо складає для трьох кімнатної квартири – до 11 кішок може тримати будь-яка людина, більше п’яти собак середньої породи теж можно тримати і обмеження стосуються лише в тому випадку, коли є колективне, що ці тварини заважають будь-яким іншим мешканцям цього будинку. В усіх інших ситуаціях ці обмеження не застосовуються. Ми максимум складаємо акт про порушення і надаємо поліції, щоб вона могла розібратися.

Нові правила, сподіваються депутати, мають посилити відповідальність власників домашніх тварин за їх утримання.

Міська рада також внесла зміни до Програми економічного та соціального розвитку Харкова на 2024 рік, перейменувала декілька закладів культури комунальної власності та розглянула низку земельних та інших питань.

ОСТАННІ НОВИНИ