Податки в Харкові скасовано. Кого стосується рішення – роз’яснення (відео)

30.04.2024 19:18   -

Рішенням позачергової сесії харківської міської ради з 1 квітня по 30 червня 2024 року для фізичних, юридичних осіб і підприємців було скасовано податкове зобов’язання після нарахування орендної плати за земельні ділянки комунальної форми власності. Ставка земельного податку на ділянки фізичних і юридичних осіб складатиме 0% від їх нормативної грошової оцінки. Також за цей період ставку податку за нерухоме майно (якщо це не земельна ділянка, яка перебуває у власності юридичних осіб) встановлено на рівні 0%.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Крім цього, що стосується ПДФО, то підприємці четвертої групи – теж для них є скасування цього податку. Для нас це дуже важливе рішення, ви розумієте, що нам необхідно сьогодні робити все для того, щоб бізнес залишався у Харкові, в таких не простих, важких умовах, в яких сьогодні знаходиться бізнес у Харкові, вони залишались у Харкові, створювали робочі місця і підтримували місто, підтримували життєдіяльність міста, для того ми і прийняли це рішення.

Пільги діятимуть поки що протягом трьох місяців, акцентував Ігор Терехов. Та за умови надходження додаткової дотації з державного бюджету Харківської міської територіальної громади,  пільги можуть пролонговкватись на кожні три наступні місяці.ㅤ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
В нас є певні домовленості з урядом, кабінетом міністрів України щодо компенсації цих витрат, які ми будемо нести щодо цих податків. І вони будуть компенсувати нам ці податки так, щоб доходна частина бюджету міста Харкова не постраджала.

Очільник Харкова також зауважив, що без такої підтримки держави буде просто неможливо зберегти економічну базу Харкова та продовжувати сприяти розвитку бізнесу тут у майбутньому.

ОСТАННІ НОВИНИ