Харків тепер без Пушкінської та Південного Вокзалу – в місті перейменували 367 топонімів (відео)

30.04.2024 19:20   -

У Харкові перейменували 367 топонімів, назви яких пов’язані з країною-агресором. Відповідне розпорядження підписано. Серед топонімів змінили і назву метро Пушкінська. До речі, за нову, у соцмережах активно голосували харків’яни.

ОКСАНА
Ну і добре. Свого часу (бачила фільм про наше метро) діферамбам на честь “великого поета” стільки уваги приділили (яким він боком до Харкова?), що ледве не найкрасивіша станція була.

glamdfr
Ярослав Мудрий – історія України. Пушкін ніяким боком до України, крім того, що це мітка колонізаторів на кшталт того, як іспанці на території індіанців ставили пам’ятники своїм поетам, королям і всім іншим.

IRYNA
Та щоб духу і памʼяті про них не було в нашій Україні.

Тож тепер, ст. м. «Пушкінська» називатиметься ст. м. «Ярослава Мудрого», а ст. м. «Південний вокзал» – ст. м. «Вокзальна». Також змінили назву і вулиць: так, Менделєєва тепер називається вулицею Навчальною, вулиця Осетинська – вулицею Варсавинською, а вулиця Крилова – вулицею Археологів. Провулок Вологодський перейменували на провулок Англійський, а вулицю Вологодську – на вулицю Британську, провулок Дагестанський – на провулок Бориславський, а провулок Желябова – на провулок Милосердя.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Також вулиця Новгородська стала вулицею Європейською, вулиця Нижегородська – вулицею Письменницькою, провулок Новоросійський – провулком Лановим, вулицю Петрозаводську перейменували на вулицю Естонську, а однойменний провулок тепер носить назву Талліннський. А в’їзд Трінклера на в’їзд Глісада Джуса, на честь українського льотчика.

ІVAN
Брате ти заслужив

Трінклер він німецький і досовєцкій і, як вже писали вище, вулицю на його честь не перейменовували. І досить тулити оцей свій сесесер у всі дірки затичкою. А то бідні-нещасні америки з європами без комуністів ні заводів з фабриками, ні житла не побудували.

А нічого, що всі ці заводи і будинки будували не совєти, а буквально українці своїми руками (моя бабуля буквально після війни Каразіна відбудовувала, бо його просто не було) і+ ті ж совєти запрошували АМЕРИКАНСЬКИХ спеціалістів, бо ваші любимі совєти купляти їх станки і обладнання, бо нічого не виробляли і не вміли. Почитайте хоча б історію американського робітника, який застряг у совку через те, що савєти перестали когось впускати/випускати.
А по-друге, чому б і не побудувати після того як все самі ж підірвали у часи Другої Світової? Чи вам нагадати як совєцька армія буквально нищило все що треба і не треба?
І останнє: у нас є свої медики і герої, які варті поваги і пошани. Трінклєрів нехай шанують десь у себе на Сибіру — може якусь ялинку назвуть, там їх багато.

Зміна назв вулиці – це державна політика, що проводиться в рамках виконання закону про декомунізацію, тож міська влада у встановлений законом термін здійснює перейменування. Також, що важливо, зміна назв топонімів не зобов’язує харків’ян перероблювати документи, тож незручностей для містян немає.

ОСТАННІ НОВИНИ