“Настрій інший після отримання допомоги зі США”, – Ігор Терехов на нараді щодо Харкова та області

30.04.2024 15:17   -

Міська влада у кооперації з державною ланкою влади працюють над тим, аби створити комфортні умови для проживання харків’ян. Так очільник мегаполіса Ігор Терехов взяв участь у нараді з координації заходів гуманітарного реагування в місті Харків та області, які очолює віцепрем’єр-міністр України Ірина Верещук. І одне із перших питань, що порушували на нараді – це ситуація з електроенергією. І як саме муніципалітет допомагає містянам, коли є обмеження світла.

ІГОР ТЕРЕХОВ  ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
На сьогодні в Харкові функціонує 74 «Пункти Незламності», які на постійній основі забезпечені доступом до інтернету та електроенергії. Містяни мають туди безперешкодний доступ і можуть в будь-який час зарядити там телефони, отримати необхідну допомогу тощо. Також у місті функціонують 36 пунктів харчування, усі хто потребує можуть безкоштовно отримати там їжу. Ці пункти щодня відпускають 41 000 обідів. Ми забезпечуємо за власними коштами міського бюджету – виділили відповідні суми і крім цього отримуємо допомогу від наших партнерів, друзів і таке інше.

Ігор Терехов додає, за рік такі пункти видачі гарячого харчування відпустили більш ніж 10 млн порцій. Місто вже відпрацювало певний алгоритм так, аби забезпечувати жителів прифронтового мегаполіса харчуванням. Такі пункти функціонують у Харкові з початку війни, і працювали, в тому числі і тоді, коли були блекаути та постійні відключення світла.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Вони всі оснащені буржуйками і генераторами – всі ці 36 пунктів – ми розуміємо, як це робити. І тут все зроблено по уму. Ми будемо відкривати ще пункти, тобто немає жодного питання у цьому.

Також у планах, як тільки виникне необхідність, розширюватимуть і мережу «Пунктів Незламності». Поки ж місто справляться. Для цього, каже мер Ігор Терехов, є потрібні можливості. Також, наголошує очільник мегаполіса, муніципалітет створює комфортні умови для життя у прифронтовому Харкові,  і для бізнесу та підприємців.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Від постійних обстрілів у Харкові дуже потерпають підприємці, тому для підтримки бізнесу запущена цільова програма з USAID та UNICEF на придбання за кошти гранту генераторів, або станцій старлінк – ця домовленість у нас є. Також ми маємо оперативно реагувати на прильоти, внаслідок яких зазнають пошкоджень житлові будинки. Для цього налагоджена координація з волонтерськими та благодійними організаціями, щодо надання ремонтних наборів і грошових виплат по 10 тисяч гривень на жителів міста.

Також, місто активно працює над тим, щоб забезпечити медзаклади Харкова генераторами та когенераційними установками. І про нові потреби міська влада повідомляє державну, аби забезпечити мегаполіс необхідним обладнанням.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми зробили все. Мало того, ми промоніторили весь світ, без перебільшення скажу, весь світ. І ми знаємо, на якому підприємстві є в наявності ці устаткування. Ми зробили за всіх цю роботу. Тому у нас є повний – все що нам потрібно і де взяти, саме головне.

Обговорили і питання евакуації з Харкова, у випадку необхідності. Ігор Терехов наголошує, у міста вже є такий досвід – у лютому 2022 року. Тоді у мегаполісі, де проживало два мільйони людей, залишилось приблизно 300 тисяч. А далі люди у кілька хвиль повернулись та зараз не хочуть покидати рідні домівки.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Все буде залежати від військових обставин – це ми розуміємо. Дуже багато людей, і я розмовляю, але впевненість є і сказати, щоб хтось виїжджав – ні. Навпаки вам хочу сказати, я ж аналізую, ще ринок нерухомості – і це теж показник такий. – Все добре? – Знижки немає. Хочу сказати. Це по-перше. Дуже багато людей, знаєте – зараз настрій трошки інший після отримання допомоги зі Сполучених Штатів – по-перше. По-друге, все розквітає, так. Зовсім інший настій ніж був. Тому, поки що люди… Так, зараз був захід – підійшли: «А як буде з опаленням? Буржуйки купувати чи не купувати?». Але що стосується виїзду – такого немає. – Немає, так? – Немає.

ОСТАННІ НОВИНИ