«Інвестуйте в Харків». Результати форуму «Харків ReSTART» (відео)

27.09.2023 09:51   -

Харків минулого тижня провів дуже знаковий Інвестиційний форум «Харків ReSTART». Говорили про майбутнє міста. Його розвиток та відбудову. Міжнародні дипломати, інвестори, бізнес-спільнота України та урядовці розмірковували про перспективи та дискутували чому варто інвестувати саме в український Харків.

ОЛЕКСІЙ КУЛЕБА ЗАСТУПНИК КЕРІВНИКА ОФІСУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
Яким має бути Харків в майбутньому про його відбудову, про його реставрацію, ремонти і так далі, то звичайно ті основні такі магістральні напрями, я думаю, що будуть зрозумілими для кожного з вас. Безумовно це безпека регіону і інклюзивність. Харків стане, я впевнений, однією з моделей розвитку такого середовища такого суспільства. Науковий потенціал, промисловий потенціал це те, що в першу чергу приходить на розум, коли ми говоримо про місто Харків. Нам треба все це зберегти. Нам треба все це розвивати, нам треба впроваджувати нові технології, не забуваючи про те, що місто знаходиться фактично на кордоні. Ну і не можу сказати про культурний потенціал міста, про мистецтво, яке дуже в Харкові розвинено. Це тим, чим справді пишається місто. Це культурне серце нашої країни.

ІРИНА ВЕРЕЩУК ВІЦЕ-ПРЕМЄР УКРАЇНИ – МІНІСТР З ПИТАНЬ РЕІНТЕГРАЦІЇ ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ УКРАЇНИ
Я щиро прошу інвесторів, які сьогодні тут, іноземні компанії, які дивляться і бізнесовим оком прикидають вийде чи не вийде. Повірте, вийде ! Інвестуйте у Харків, інвестуйте у Харківщину. Там більше мільйона людей лише у Харкові. 500 тисяч ВПО і це величезний потенціал для Харківщини і держави. Я вірю в Харків, вірю в харківських людей: бізнесменів, вчителів, лікарів в усіх, хто любить, цінує і розвиває нашу державу і всіх, хто бореться. Слава Україні, слава Харкову.

ДАВИД АРАХАМІЯ ГОЛОВА НАГЛЯДОВОЇ РАДИ УРЯДОВОГО ОФІСУ ІЗ ЗАЛУЧЕННЯ ТА ПІДТРИМКИ ІНВЕСТИЦІЙ «UKRAINEINVEST»
Враховуючи місцезнаходження Харкова, Харків завдяки тому, що там велика кількість людей – це привабливий ринок для інвесторів. Так і по нерухомості, і по бізнесу, і по кількості споживачів. Але страх, що він розташований біля кордону буде таким великим порівняно з, наприклад, західною Україною. Але, знаєте, як є серед інвесторів великий ризик, велике винагородження. Таким чином можна спілкуватися із інвесторами. У нас є 3 інвестори. Держава, і під час війни і в повоєнний час я думаю, що держава буде грати роль таку вирішальну. По-друге, з точки зору інвесторів приватних. Харків’яни самі дуже креативні люди і вони вірять в своє місто. І вони точно будуть інвестувати навіть незважаючи на війну. І це дуже мені здається правильно. Врешті решт прийдуть іноземні інвестори. Бо буде багато грошей, вони захочуть вкладати, вони захочуть віддати шану в тому числі всім людям, які тут загинули за демократію.

ОЛЕКСАНДРА АЗАРХІНА ЗАСТУПНИК МІНІСТРА РОЗВИТКУ ГРОМАД, ТЕРИТОРІЙ ТА ІНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ
Пару місяців тому Міжнародниий республіканськии інститут – IRI Ukraine презентував дослідження, де одним з питань до жителів українських міст була оцінка рівня безпеки у місті. Найбільш безпечно у місті себе відчувають харківʼяни. Найменш — жителі Ужгороду. Це наийкраща відповідь на питання міського голови Ігоря Терехова — чому Харків заслуговує на інвестиціі. Тому що Харків — це його люди, стійкі та наполегливі.

ДАНИЛО ГЕТЬМАНЦЕВ ГОЛОВА КОМІТЕТУ ВР УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ФІНАНСІВ, ПОДАТКОВОЇ ТА МИТНОЇ ПОЛІТИКИ
Харків для мене – дуже близьке мені, любиме українське місто. Воєнний Харків для мене — це символ стійкості і перемоги. Це квіти, які саджають комунальники у квітні 2022 року, попри і під обстрілами. Майбутній Харків – це потужне сучасне велике місто, центр науки і промисловості. Дякую за прекрасну зустріч та спілкування. Переконаний все в нас вийде!

Цей форум став майданчиком для проведення серії дуже важливих зустрічей з інвесторами, підприємцями та міжнародними партнерами. Більш того, Харків напряму заручився підтримкою європейських та американських міст. Наміри про співпрацю закріпили підписанням угод.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

МАРТІН БЛАШКОВІЧ ЕКОНОМІЧНИЙ РАДНИК ПОСОЛЬСТВА СЛОВАЦЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ В УКРАЇНІ
Для мене надзвичайна честь сьогодні бути почесним гостем на підписанні угоди про партнерство між містом Кошице та містом Харковом. Ця угода закладає значний базис для подальшого співробітництва і з відбудови України, яка звичайно буде залучати дуже багато коштів, але це підписання є значною віхою у розбудові наших стосунків.

Щодо українського бізнесу, то він не лише готовий до співпраці з Харковом, а й має в арсеналі реальні проекти. Бо, аргументують, саме зараз якраз той час, щоб співпрацювати з Харковом.

ОЛЕКСАНД ЛУЦИК КЕРІВНИК ХАРКІВСЬКОГО ОФІСУ «ЕПАМ UKRAINE»
Саме зараз у ці найважчі часи згуртувалися харківські підприємці, міська влада, ІТ-спільнота для того, щоб візуалізувати і максимально прозоро показувати куди витрачаються інвестиції. І тому у мене є впевненість, що витрачуються вони прозоро, бо вже створений і в тестовому режимі працює ДАШ-борд відновлення Харкова, куди занесені перші об’єкти про які ми домовлялися декілька місяців тому у Харкові з міською владою. Чому важливо в Харків інвестувати? Бо в Харкові є величезний потенціал для бізнесу і компаній. Перш за все це людський потенціал. І саме тому наша компанія завжди вірила в Харків. І якщо до повномасштабного вторгнення у нас було майже 3 тисячі людей у місті. Після того, на жаль, кількість людей стала меншою ніж 100. Але я радий сказати, що зараз майже 500 наших співробітників повернулися і цьому радію. І динаміка позитивна. Тому, чому інвестувати? Бо людський капітал можна використати таким чином, що це повернеться втричі, або в 5 разів більше. Це Konday.

ТАРАС ДЕМКУРА ЧЛЕН РАДИ ДИРЕКТОРІВ КОНФЕДЕРАЦІЇ БУДІВЕЛЬНИКІВ УКРАЇНИ
Я є людина бізнесу. Більше 30 років займаюся підприємництвом і в час війни ми почали виробництво модульних каркасних будинків. Тому що це є на часі, це є швидко, це є екологічно. Це є по-українськи. І ми приїхали на цей форум підтримати Харківщину. І ми із заходу України будемо інвестувати кошти в Харків і будемо приносити своє виробництво на Харківщину.

Міський голова підкреслив, Харків відкритий до спільної роботи з відбудови і післявоєнного відродження міста. Більш того вже має чіткий план дій.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Я впевнений, що лише місто, яке має чіткий план дій, який залучає інвесторів, яке дає зелене світло інвесторам буде першим, буде успішним, буде розвиватися і я впевнений, що місто Харків є і буде таким містом.

ОСТАННІ НОВИНИ