Спортивні новини Харкова | 27.02.2024

27.02.2024 18:09   -

І стрільців не знайдеш краще. Олімпійський чемпіон Віктор Рубан та майстер спорту України міжнародного класу Ірина Третьякова підтвердили високий статус харківської стрільби з лука та знаменитої СДЮСШОР “Комунар” на чемпіонаті Європи у приміщенні, який проходив у хорватському Вараждіні. Вони стали переможцями у командних змаганнях. Рубан, Іван Кожокар з Чернівецької області та рівнянин
Михайло Усач стрілялися у фінальній дуелі з італійцями і після стартової серії поступалися – 0:2: Не біда. Стиснувши нерви в кулак і налагодивши приціл, 42-річний Віктор Геннадійович сотовариші наздогнали лучну “Скуадру Адзурру”, потім обійшли, а в четвертій серії, вибивши із суперниками по 58 очок, остаточно оформили чемпіонство – 5:3.

У особистому турнірі зірковий вихованець заслуженого тренера України Людмили Прокопенко показав восьмий результат. Ірина Третьякова “кувала” континентальне “золото” разом із учасницею токійскої Олімпиіади, чемпіонкою Європи, бронзовим призером Європейських ігор Анастасією Павловою, яка представляє Херсонську область, та львів’янкою Соломією Гнип.

У фіналі вони також зустрічалися з італійською командою. Перша серія нікому не принесла успіху, а далі точніше стріляли українки, які здобули перемогу з рахунком – 5:1. Третьякову до чемпіонату Європи готували її особисті наставники, заслужений тренер України Олександр Ксенофонтов та Марина Соколова. Сумарно українські лучники- дорослі та юніори здобули у Вараждині 5 золотих, 2 срібні та 2 бронзові нагороди, посівши у медальному заліку друге місце після Італїі.

Жінки не претендують на пальму першості у хокеї, але те, що вони успішно ним займаються, лише підтверджує унікальність цієї гри. В Україні жіночий хокей, як і весь спорт, переживає зараз не найкращі часи, але в нього є своя історія, є майбутнє, а у нинішньому – чемпіонат країни, в якому беруть участь чотири команди. Головною подією п’ятого туру було протистояння лідерів чемпіонських перегонів – “Київ Кепіталз” та харківських “Пантер”. До очних зустрічей вони підійшли у доброму настрої та рівному турнірному становищі – обидві команди мали по 24 очки. Це на папері. На льоду харків’янки перевершили “столичних” за всіма статтями, а у першому поєдинку взагалі “закрили” їх із сухим рахунком – 6:0. Вікторія Ценова та Поліна Лубенець відзначилися “дублями”, Ганна Лесь та Яна Варяниця закинули по одній шайбі. У повторному матчі підопічні Вадима Радченка двічі поступалися – 0:1 і 1: 2, але ударно повернулися в гру і до фінальної сирени зробили шикарну різницю – 7:2. Варвара Ізмайлова оформила “хет-трик”, Ценова забила два голи, по одному разу відзначилися Олена Ткачук та Ольга Ієвлєва.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Із десятьма перемогами “пантери” очолили турнірну таблицю. “Київ Кепіталз” відстає на 6 очок. Заключний тур, у якому харківська та київська команди знову зіграють між собою, відбудеться 23 та 24 березня.

“Юраакадемія” завершила у “мажорі” заключний тур групового етапу чемпіонату України з волейболу у чоловічій Суперлізі. Харків’яни здобули дві перемоги з двох можливих. “Поліцію охорони – Динамо” (Тернопіль) вони здолали у чотирьох партіях. “Зачохливши” “динамівців” у стартовому сеті з перевагою у дев’ять очок, вони віддали їм другий- 18:25. Ця осічка лише розбурхала “юристів”, які третю і четверту партии взяли з рахунком – 25:12 і 25:20 відповідно. Капітан харківської команди Віталій Сухінін та Богдан Татаренко набрали по 17 ігрових пунктів. П’яту команду таблиці підопічні Сергія Коваленка обіграли досить впевнено, з “Решетилівкою” з Полтавської області, яка знаходиться на шостій позиції, їм довелося неабияк попрацювати. Перші дві партії харків’яни програли – 20:25 і 18:25. Програли, але не пали духом, розгорнули гру на сто вісімдесят градусів і “вигризли” вольову перемогу – 25:22, 25:21, 15:13.

Найрезультативнішим гравцем матчу став Сухінін, який забив 28 м’ячів. 17 очок переможцям приніс Микита Арбузов, 11- Татаренко, який потрапив у символічну збірну туру. У регулярному чемпіонаті “Юраакадемія” фінішувала на четвертому місці. Плей-офф стартує 5 березня.

Домашній поєдинок 1/8 фіналу Кубка України з футзалу МСК “Харків” програв “Кардиналу- Рівне” – 3:5, у матчі – відповіді ліквідував це відставання вже у першому таймі. Давид Калашник на 6-й хвилині вивів гостей вперед, на 17-й – подвоїв перевагу. Господарі паркету могли “розмочити” рахунок, але не забили навіть дабл-пенальті. Досягти успіху чинному володарю трофею вдалося після перерви. На 26-й хвилині м’яч у ціль відправив Едуард Волков. МСК “Харків” переміг – 2:1, але із розіграшу вибув.

ОСТАННІ НОВИНИ