Спортивні новини Харкова | 04.04.2024

04.04.2024 11:52   -

Молодим скрізь у нас дорога. Харківські боксери відмітилися успішним виступом на чемпіонаті України серед юніорів у Вінниці. Вигравши 3 золоті, 2 срібні та 1 бронзову нагороди, вони зайняли друге загальнокомандне місце.

Матвій Савенко, який представляє “Клуб боксу Сергія Данильченка”, здобув перемогу у ваговій категорії до 63,5 кг. Він виграв на вінницькому рингу чотири бої, здолавши всіх своїх головних конкурентів у суперечці за путівку на чемпіонат Європи U16. Когось підопічний Данильченка, Андрія Марчука та Юрія Бороха побив сильніше, когось перевершив у конкурентній боротьбі, але зробив це впевнено. У фіналі Савенко переміг Богдана Тимчука з Івано-Франківської області одноcтайним рішенням суддів. Олександр Малахов забрав золоту медаль у вазі до 50 кг, Кіра Макогоненко – до 48 кг.

У фінальному поєдинку вона без особливих проблем розправилася із львів’янкою Анастасією Роговик. Також Макогоненко отримала кубок “За кращу тактико-технічну підготовку”. Федерація боксу Харківської області заохочила головних героїв юніорського чемпіонату країни преміями. Для боксерів та їх тренерів- це додаткова мотивація, для федерації – захист майбутніх інтересів. 14-річний кандидат у майстри спорту Олександр Малахов став чемпіоном України вдруге, додавши до юнацького “золота” юніорський титул. Вихованець Дениса Густодима провів чотири бої та виграв їх з однаковим рахунком – 5:0.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У фіналі він переміг миколаївського спортсмена Ількіна Гусейнова. Для Малахова майбутній чемпіонат континенту, який пройде в столиці Боснії та Герцеговини – Сараєво, буде другим у кар’єрі. Минулого року Олександр виграв юнацьку “Європу”. Віце-чемпіонами України у Вінниці стали Кирило Бондаренко та Єлизавета Ситник. Учень тренера КДЮСШ “ХТЗ” Олексія Солодовнікова зупинився за крок від
золотої медалі у категорії до 75 кг, підопічна старшого тренера КДЮСШ “Восток” Сергія Верходанова посіла 2 місцеу вазі до 70 кг. Іван Безуглий удостоївся бронзової нагороди у вазі до 66 кг.

ОСТАННІ НОВИНИ