Україна зіграла внічию з Німеччиною у благодійному товариському матчі (фото)

13.06.2023 10:12   -
Україна зіграла внічию з Німеччиною у благодійному товариському матчі
Фото УАФ

У німецькому Бремені відбувся товариський футбольний матч між збірними України та Німеччини. Переможця суперники не виявили, а всі зібрані кошти під час цієї гри будуть передані на підтримку українців, які потерпіли від російської військової агресії. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Вже на початку гри українські футболісти опинилися в ролі наздоганяючих, коли на 6-й хвилині не без допомоги рикошету рахунок відкрив Ніклас Фюллькруг. Втім, підопічні Сергія Реброва, для якого цей матч був дебютним на посаді головного тренера української збірної, не знітилися. Вони помітно додали в атакуючих діях і на 18-й хвилині зусиллями Віктора Циганкова відновили статус-кво. Більше того, ще за п’ять хвилин гості вже вишли вперед, коли після удару вихованця харківського футболу Михайла Мудрика м’яч у власні ворота зрізав захисник німецької команди Антоніо Рюдігер. До перерви цифри на табло більше не змінилися і на відпочинок команди пішли за рахунок 2:1 на користь української збірної.


А на початку другого тайму перевагу гостей збільшив Циганков, який оформив у цьому матчі дубль. В плані німецької збірної, для якої цей матч був 1000-м в історії, поразка явно не входила. Господарі поля збільшили темп і таки змогли врятуватися. На 83-й хвилині після помилки українських захисників відставання скоротив Кай Хаверц, а вже в доданий арбітром час Йозуа Кімміх встановив остаточний рахунок, реалізувавши пенальті. Нічия – 3:3.

Відзначимо, що весь прибуток з цієї гри Німецький футбольний союз направить на підтримку українців, які постраждали від російської воєнної агресії. Конкретні проекти та ініціативи допомоги надалі будуть відібрані спільно з Українською асоціацією футболу. Крім цього, в Німеччині додатково буде проведений благодійний Аукціон з продажу футболок, в яких грали німецькі футболісти в цьому матчі, а зібрані кошті також підуть на підтримку України.

Також нагадаємо, що нещодавно благодійний футбольний матч на підтримку ЗСУ відбувся в Ужгороді, а участь у ньому взяли й легенди харківського футболу.

ОСТАННІ НОВИНИ