Атака на Одесу, метеор в небі над Україною, вступ до НАТО та обшуки СБУ – головне на ранок 1 травня

01.05.2024 11:30   -

Росія атакувала Одесу балістичними ракетами. Внаслідок чого загинуло троє людей, ще троє поранені. Про це повідомляє голова Одеської ОДА. Зазначається, що постраждалим надається вся необхідна медична допомога. Також є пошкодження цивільної інфраструктури.

Протягом доби окупанти атакували з артилерії та інших видів озброєння Харківську, Донецьку, Дніпропетровську, Запорізьку, Херсонську, Миколаївську, Сумську та Чернігівську області. За даними військових адміністрацій, є загиблі, поранені та пошкодження цивільної інфраструктури.

Вночі у низці східних областей в небі було видно яскравий промінь. Попередньо це був метеор. Як повідомляють ЗМІ, спалах було видно й на Полтавщині, Сумщині, Харківщині, Дніпропетровщині, Запорізькій області та ймовірно в низці других областей.

Україну не приймуть до НАТО і протягом наступних кількох років. Про це заявив спеціальний помічник президента США Томас Райт. «Оскільки Україна зараз перебуває у розпалі великої війни, ми зможемо робити кроки, які б зміцнювали її оборону та безпеку тут і зараз, а також у наступні кілька років. Щоб, коли цей момент виникне, коли Україна приєднається, вона перебуватиме у міцнішому становищі», – наголосив американський посадовець.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Сенат США одностайно проголосував за ухвалення законопроєкту про заборону імпорту збагаченого урану з росії. Далі відповідний документ має підписати президент Джо Байден. Про це повідомляє Bloomberg. Видання пише, що Закон вводить заборону імпорту із США через 90 днів після набрання чинності. А ще в ініціативі міститься дозвіл на тимчасові звільнення від заборони до січня 2028 року. За даними Міністерства енергетики США, росія постачала уран, який використовується для палива для американського флоту з понад 90 комерційних реакторів. Таким чином, це робить москву іноземним постачальником №1 у Штатах.

СБУ проводить контррозвідувальні заходи у центрі Києва. Силовики оглянуть офіси, будинки, будівлі та перевірять громадян. Повідомляється, що обшуки проводять у митрополита УПЦ МП Запорізького Луки. Раніше, рух «Чесно», заніс його до реєстру зрадників. Також, попереджають у відомстві, можливі обмеження проходу та проїзду вулицями міста, перевірка документів громадян та огляд автотранспорту

У МЗС України повідомили, що призначили штучний інтелект Вікторію для інформування з консульських питань. «Моя робота полягатиме у донесенні громадськості оперативної та перевіреної інформації». Зазначається, що Вікторія зможе включатись в ефіри на телебаченні та радіо під час резонансних подій за кордоном.

ОСТАННІ НОВИНИ