Заміна труб водовідведення у Харкові триває попри обстріли (відео)

01.05.2024 17:02   -

Підготовка будинків у Харкові до осінньо-зимового періоду триває. Наразі планові роботи виконуються і в одній з багатоповерхівок Київського району. Тут працівники комунального підприємства Харківводоканал замінюють труби внутрішньобудинкових систем господарчої побутової каналізації.

ВАЛЕРІЙ ХАРЛАН НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ З ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ВНУТРІШНЬОБУДИНКОВИХ СИСТЕМ КОМПЛЕКСУ “ХАРКІВВОДОВІДВЕДЕННЯ” КП “ХАРКІВВОДОКАНАЛ”
Сьогодні ми закінчили роботи з заміни близько тридцяти метрів трубопроводу каналізації. На цей момент в будинку повністю піднотовлена система водовідведення і до цього періоду були виконані роботи по о’певізії запірної арматури на трубопроводі на внутрішньобудинкової системі холодного водопостачання. Будинок повністю готовий до експлуатації в осінньо-зимовий період.

За період з початку року у Київському районі було проведено 10 комплексних ремонтів систем холодного постачання, під час яких було замінено близько 500 метрів труб, розповідає начальник дільниці. І це лише частина виконаних робіт.

ВІКТОР МАСЛОВ НАЧАЛЬНИК ДІЛЬНИЦІ КИЇВСЬКОГО РАЙОНУ З ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ВНУТРІШНЬОБУДИНКОВИХ СИСТЕМ КОМПЛЕКСУ “ХАРКІВВОДОВІДВЕДЕННЯ” КП “ХАРКІВВОДОКАНАЛ”
На двадцяти п’яти будинках було зроблено заміну каналізації загальною протяжність біля 700 метрів. І зливової каналізації ми поміняли на трьох будинках протяжністю близько 50 метрів.

Загалом же по місту, додає Валерій Харлан, начальник профільного управління, протягом сезону такі роботи заплановано виконати в тисячі ста будинках. Цього року через пошкодження обстрілами систем теплогенерації та дострокове закінчення опалювального сезону підготовчі роботи  до наступного періоду у Харкові почали виконувати вже з першого квітня, тобто на місяць раніше ніж зазвичай, акцентував він.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ВАЛЕРІЙ ХАРЛАН НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ З ТЕХНІЧНОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ВНУТРІШНЬОБУДИНКОВИХ СИСТЕМ КОМПЛЕКСУ “ХАРКІВВОДОВІДВЕДЕННЯ” КП “ХАРКІВВОДОКАНАЛ”
За місяць роботи ми підготовили з запланованих будинків підготовили вже близько 800 будинків – внутрішньобудинкові системи холодного водопостачання та водовідведення, які вже готові до експлуатації в осінньо-зимовий період. Ми в цих будинках виконали ревізію запірної арматури, заміна невеликих аварійних участків, профілактичну чистку господарчо-побутової каналізації, перевірку систем зливової каналізації, також в цих будинках крім обслуговування, ми виконуємо великий поточний ремонт. Із всіх наших будинків заплановано по місту в цьому році виконати близько 540 будинках, заплановано виконати більш великі поточні ремонти. На цей час в цих будинках заплановано більше 38 км замінити трубопроводу холодного водопостачання та водовідведення. На цей час виконано поточні ремонти в 220 будинках і замінено більше 11 км трубопроводу.

Комунальники говорять, розуміють, як складно людям залишатись довгий час без води, тож, для того, щоб зменшити період відключення водопостачання, поточні ремонти виконують у декілька етапів. Спочатку підготовчі роботи, і вже потім, лише в момент підключення нової змонтованої системи, відключають воду на декілька годин, що суттєво покращує якість послуги.

ОСТАННІ НОВИНИ