На вихід! Росіян і білорусів не має бути на Олімпіаді в Парижі

14.09.2022 14:47   -

Мінмолодьспорту спільно з національними та міжнародними спортивними федераціями працює над тим, щоб представники росії та білорусі не були допущені до наступних Олімпійських ігор, які пройдуть у Парижі в 2024 році. Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

Як розповів міністр молоді та спорту, олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» наразі дуже важливо не допустити спортсменів країн-агресорів до топових міжнародних змагань, включаючи й наступні літні Олімпійські ігри.


Ми працюємо над цим. Це складно, бо багато росіян інтегровані в міжнародні федерації. Вони хочуть повернутися до змагань під білим прапором. Для нас дуже важливо цього не допустити. Принаймні до завершення війни їх не має бути в спорті. Це складно, але нам вдається. Подяка Міжнародному олімпійському комітету, нашим федераціям, всім, хто працює для того, щоби росіян і білорусів не було на міжнародній спортивній арені, — відзначив очільник Міністерства молоді та спорту України.

Також Вадим Гутцайт подякував українським спортсменам за потужну кампанію з інформування світової спільноти про злочини, які росіяни вчиняють на території України: «Вони вбивають наших людей, руйнують інфраструктуру. Ми робимо все, щоби світ про це знав і реагував на це. І він реагує — росіяни і білоруси в санкційному бані».

Загалом проти російських та білоруських спортсменів і федерацій з початку повномасштабної війни в України було запроваджено вже більше 130 міжнародних спортивних санкцій. Обмеження спрямовані на виключення рф та білорусі з міжнародних спортивних організацій, позбавлення їх спортсменів права брати участь у міжнародних змаганнях, а також позбавлення права проводити міжнародні змагання на території цих країн. Санкції проти агресора та її соратника застосували більше 100 міжнародних федерацій та асоціацій в олімпійських, неолімпійських, паралімпійських та дефлімпійських видах спорту.

Із нещодавніх обмежень, що були прийняті вже у цьому місяці, слід відзначити позбавлення представників рф та бр права брати участь у засіданнях Спеціального Європейського комітету з питань Всесвітньої антидопінгової агенції.

Немає жодних сумнівів, що кількість відчутних санкцій проти росії та білорусі, у тому числі й у спорті, лише зростатиме. І буде так на постійній основі, до повної та беззаперечної Перемоги України у війні з російськими загарбниками!

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що харків’яни Андрій Кулик та Ярослав Фільчаков виграли дві бронзові нагороди на чемпіонаті світу з греко-римської боротьби у Белграді.