Спортивні новини Харкова | 26.04.2024

26.04.2024 21:45   -

Жіночий футбол – краса, з якою ніколи не буває скучно. У п’ятому турі другого етапу чемпіонату України у Вищій лізі центральним був поєдинок “Металіста 1925” та полтавської “Ворскли”. Четверта команда таблиці приймала одноосібного лідера у Щасливому Київській області. Важливий та особливий матч.

Немов повернення в недалеке минуле з “дербі” непримиренних суперників: “Житлобуд-1” – “Житлобуд-2”. Часи минають. 10-разовий чемпіон України став цього року “Металістом 1925”, 3-разовий переможець національних першостей знайшов притулок у Полтаві і під новою вивіскою взяв у минулому сезоні ще один титул. Від зміни міст та назв, турнірних досягнень, зміст найзаклятішого жіночого протистояння країни не змінився. “Заруба” в стилі “ретро” – від початку і до кінця. Команди видали класний матч. Можливо, найкращий у чемпіонаті. Звичайно, були потрібні голи, але цього разу “Металіст 1925” та “Ворскла” зафіксували нульовий варіант нічийного рахунку.

У таблиці полтавчанки залишилися на першому місці, підопічні Володимира П’ятенка- на четвертому. Другу позицію зберіг “Кривбас”, який здолав “Шахтар”- 1:0. Втім, не єдиним голом запам’ятався цей матч. Після фінального свистка команди зійшлися у рукопашній “стінка на стінку”. Треба віддати належне, особливо активні учасниці цього “заходу” билися зі знанням справи. У хід йшли кулаки, ноги та навіть голови. Коли ситуація заспокоїлася, рефері оцінила бійцівські якості трьох головних дійових осіб найвищою мірою покарання – червоними картками.

Сезон новий, склад збалансований, завдання ті ж самі- максимальні. Збірна Харківської області з регбі зустрілася з керівництвом регіонального управління у справах молоді та спорту. Це вже традиція. Є взаємний інтерес, розуміння та співпраця заради досягнення головної цілі. Минулого року харківські регбісти виграли все, що можна було виграти. У нинішньому сезоні команда захищатиме чемпіонський та кубковий титули з олімпійського регбі-7, також харків’яни мають намір забрати “золото” чемпіонату України з регбі-15. У попередній першості вони не
брали участь.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Збірна області готується під керівництвом авторитетних тренерів-переможців, у команді налагоджена гарна “хімія”. Досвідчені гравці допомагають молодим, молодь слухає, “вкалує” та швидко навчається. Чемпіон- завжди головний подразник. Як червона ганчірка для бика. На лідерів завжди налаштовуються по-особливому, усі мотивовані та хочуть показати себе. Втім, нічого нового в цьому немає. Харків’яни вже багато років перебувають на регбійному “олімпі” і готові до будь- яких викликів. Це не все. У нас є ще й сильні регбістки. Найближчої суботи команда “Металіст 1925” стартує у жіночій Суперлізі з регбі-7. Перший тур пройде в Одесі. Суперниками харків’янок будуть збірна Києва, “Прикарпатські вовчиці” з Івано-Франківська, львівські “Левиці” та місцева команда.

Картингісти харківського спортивно-технічного клубу “Лідер” свої майбутні виступи у новому сезоні генерально прорепетирували на традиційних змаганнях “Київська весна”, які приймав спорткомплекс “Чайка”. Підопічні директора та старшого тренера однієї з найсильніших українських команд Матвія Баранника виступали у міжнародному класі машин KZ-2. “Розвідка боєм” вдалася. У непростих погодних умовах, а друга гоночна сесія проходила під зливою, 3-разовий чемпіон України, майстер спорту Олександр Дерюга зумів заробити за сумою
чотирьох заїздів 86 очок і став срібним призером. Від киянина Дмитра Муравщика, який знає трасу”Чайки” вздовж і поперек, він відстав на 2 очки. Його одноклубники – кандидат у майстри спорту Андрій Одиниця та наймолодший гонщик СТК “Лідер”, першорозрядник Михайло Січкар показали шостий та сьомий результати відповідно. Сергій Стіг фінішував шостим серед спортсменів віком понад 30 років. Перший етап чемпіонату України з картингу відбудеться в суботу та неділю у Києві.

ОСТАННІ НОВИНИ