Наступ на Харків. Яку насправді ціль переслідує путін (відео)

06.05.2024 15:38   -

“Наступ на Харків”. “Захоплення Харкова, задля припинення так званої сво”. Матеріали з такими кричущими заголовками вже кілька місяців будоражать суспільство. Свою оцінку про наступальні операції на український Харків дав Інститут вивчення війни.

Аналітики підтверджують, що ворог для можливої майбутньої наступальної операції росії проти північно-східної України та міста Харкова зараз скупчує сили біля кордону. Але все залежатиме від кількості рашистів.

КОСТЯНТИН МАШОВЕЦЬ УКРАЇНСЬКИЙ ВІЙСЬКОВИЙ ОГЛЯДАЧ
Станом на 3 травня перекинули до Північного угруповання військ живу силу і техніку 30-го мотострілецького полку рф і 128-ї окремої мотострілецької бригади. російські військові роблять вигляд, що розвантажують війська та техніку, яка передислокується до Північного угруповання військ, на залізничних станціях в окремих районах Курської області, щоб потім російські сили вирушили до пунктів дислокації в Бєлгородській області. Підрозділи 30-го мотострілецького полку спочатку передислокувалися на Курський вокзал, а потім перекинулися далі в Бєлгородську область, щоб, можливо, направитися в райони дислокації поблизу Харківської області. Російське Північне угруповання військ, швидше за все, не зможе провести успішну наступальну операцію з захоплення Харкова.

Аналітики припускають, що підрозділи рф все ж можуть спробувати провести обмежену операцію у форматі наступальних дій чи транскордонних рейдів в Харківську та Сумську області. Щодо ситуації з наступом на Харків в 3-тій штурмовій бригаді, вважають, що так званий наступ на Харків передбачений для того, щоб посилити свій вплив на іншій ділянці фронту.

МАКСИМ ЖОРІН ЗАСТУПНИК КОМАНДИРА 3-Ї ШТУРМОВОЇ БРИГАДИ
Росія зараз готується, очевидно і знову ж таки про це говорять абсолютно всі факти те, що ми бачимо, те, що ми спостерігаємо. Те, що ми бачимо вздовж кордону, те що ми бачимо перекидання сил в Луганську та Донецьку область. Безумовно вони готуються до нового етапу просування своїх військ. Скоріш за все, звісно, це буде в районі Харківської області. Проте, я не виключаю, такого варіанту, що вони у Харкові можуть почати давити для того, щоб, розуміючи всю обмеженість наших ресурсів, щоб ми перекинулись всі туди, а в цей час на півдні розгорнути окремий театр подій. Вони зі своїми ресурсами це можуть собі дозволити. На даний момент, так само, як і в 2022-му році, ми не знаємо до кінця точно всіх планів ворога, але ми розуміємо сценарії, за якими він може піти.

Щодо планів глави країни ворога щодо України на цей та наступні роки, то вони не обмежуються суто Україною, вважають в Сполучених штатах Америки. Тому, якщо Україна програє війну, то США будуть безпосередньо втягнуті в конфлікт.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ХАКІМ ДЖЕФРІС ЛІДЕР ДЕМОКРАТІВ ПАЛАТИ ПРЕДСТАВНИКІВ США
Ми не можемо дозволити Україні впасти, тому що, якщо це станеться, то є значна ймовірність того, що Америці доведеться втрутитися в конфлікт – не просто нашими грошима, але і нашими солдатами. Або ми зупиняємо росію в Україні, продовжуючи військову та економічну допомогу, або путін, захопивши Україну, почне загрожувати нашим союзникам по НАТО.

У Харкові керівництво міста інформацію про загарбницькі плани ворога розцінює суто як Інформаційно-психологічну операцію ворога задля залякування місцевого населення. А щодо захисту, то лінії оборони на кордоні зовсім не такі, якими були у лютому 2022-го. Тому все: виключно на плечах захисників.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Наступ на Харків, я вже казав і кажу ще раз, що не важливо, які плани у нашого ворога. Важливо. Як руйнувати ці плани і не давати їм здійснюватися.

ОСТАННІ НОВИНИ