«Металіст» провів благодійний матч в Іспанії

14.08.2022 11:08   -
Фото: rcdeportivo.es

Харківська команда зіграла товариський поєдинок в іспанському місті Ла-Корунья з місцевим клубом «Депортиво». На двох суперники забили шість м’ячів. Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

Матч відбувся у рамках передсезонного традиційного турніру «Teresa Herrera Trophy», який цього року складався з однієї зустрічі. Таким чином, переможець гри отримував ще й головний трофей цього турніру.

Початок поєдинку залишився за харків’янами, які вже к двадцятій хвилині мали комфортну перевагу в два м’ячі. Дубль у складі «Металіста» оформив півзахисник Євген Підлепенець. Однак господарів такий розвиток подій не збентежив. Ще до перерви вони відновили статус-кво зусиллями нападаючого Альберто Куілеса, який також забив два голи.

У другому таймі іспанські футболісти остаточно прибрали ініціативу до своїх ніг та привели матч до перемоги. Знову відзначився Куілес, а підсумок зустрічі на 64 хвилині зустрічі підбив Віктор Нарро. 4:2 – вольова перемога «Депортіво», який і став переможцем цьогорічного «Teresa Herrera Trophy».

Табло. «Депортіво» — «Металіст» — 4:2

Голи: Куілес, 40 (1:2), Куілес, 45+1 (2:2), Куілес, 66, з пенальті (3:2), Нарро, 64 (4:2) — Підлепенець, 13 (0:1), Підлепенець, 20 (0:2)

«Депортіво»: Макей, Антоніто, Лапенья, Хайме, Рету, Алекс В., Гомес, Куілес, Соріано, Рубен, Сантамарія

Запасні: Бреа, Соуза, Джайро, Гранеро, Нарро, Тріллі, Ернандес

Головний тренер — Борха Хіменез

«Металіст»: Рибка — Каплієнко (Шопін, 80), Порох (Авраменко, 46), Мизюк (Федорив, 46), Романюк — Ралюченко, Танковський (Чідомере, 80), Панасенко (Книш, 62), Картушов (Кайдалов, 80), Підлепенець (Сімон, 62) — Багачанський (Рязанцев, 46)

Запасні: Костик, Шопін, Книш, Федорів, Мудрик, Авраменко, Чідомере, Сімон, Кайдалов, Рязанцев

В.о. головного тренера — Олег Ратій.

Втім, головним у цьому заході був все ж таки не результат. За ініціативи Асоціації AGA UCRAÍNA та підтримки мерії міста Ла-Корунья й уряду Галісії під час матчу був проведений збір коштів на підтримку міста Харкова, яке знаходиться на передовій у війні з російськими загарбниками.

«Як відомо, Харків — одне з найбільш постраждалих від війни міст. Мета футболістів, які збираються зіграти в матчі й зроблять усе можливе, щоб жителі Ла-Коруньї насолоджувалися футболом, — це допомогти, сім’ям, ветеранам клубу, найбільш нужденним і незахищеним. Тому всі пожертви, зібрані в рамках цього заходу, будуть спрямовані харків’янам. Для нас дуже важливо, що міська рада та улюблений усіма спортивний клуб «Депортіво» організували цей турнір за участю харківського «Металісту». Ця подія показує, як співчуття, солідарність і зусилля кожного можуть допомогти та врятувати життя», — розповідала напередодні матчу президент асоціації AGA UCRAINA Наталія Афоніна.

Нагадаємо, що 23 серпня в Україні розпочнеться новий чемпіонат України з футболу серед команд Прем’єр-ліги. «Металіст», який повернувся в елітний футбольний дивізіон країни, зіграє в першому турі з львівським «Рухом».