Відновлення житла. У Харкові приводять до ладу понівечені будинки (відео)

14.08.2022 11:29   -
Фото: Харьковские известия

У Харкові продовжують відновлювати будинки, зокрема, нині роботи ведуться по вулиці Астрономічній. Помешкання містян приведуть до ладу до початку опалювального сезону.

Селище Жуковського. Цей район один серед тих, що найбільше постраждав від зброї російський окупантів. І колись тихий та затишний житломасив перетворився здебільшого на зруйноване місце з опаленими будинками.

Та, незважаючи на те, що війна поки не закінчилася, будівельники не сидять, склавши руки. На вулиці Астрономічній вже почали відновлювати конструктив будинку, який потрапив під обстріл рашистів.

Будівельники кажуть, будинок постраждав не так сильно, тому відновити його можна. Ігор Терехов зауважив, що ці роботи потрібно завершувати якомога швидше, адже майже за 2 місяці почнеться опалювальний сезон.

З початку повномасштабного вторгення рашисти в Харкові зруйнували близько 4 тисяч будинків, це і багатоповерхівки, і приватні домоводіння. Тож понад 150 тисяч харків’ян залишилися буквально без даху над головою. Більше 500 будинків ремонту не підлягають взагалі, їх доведеться лише зносити та зводити нові. Але домівки, що можна відновити, реконструюють вже зараз, аби містяни, котрі нікуди не виїхали, могли жити в них і надалі. Тому подібні роботи тривають по всьому Харкову.