«Металіст 1925» не зникне з футбольної карти України

06.09.2023 09:44   -
«Металіст 1925» не зникне з футбольної карти України
Фото: ФК «Металіст 1925»

У харківському футбольному клубі, який міг припинити своє існування через наслідки війни, з’явився новий інвестор. Команда буде продовжувати виступи у чемпіонаті та Кубку України. Про це повідомляє спортивна редакція «Інфосіті».

Нагадаємо, що на минулому тижні голова наглядової ради ФК «Металіст 1925» Костянтин Валеулін оголосив, що компанія «АES Group», яка була генеральним інвестором харківської команди, була змушена припинити фінансування клубу. Причина – величезні збитки, які одержала «АES Group» через ракетні атаки російських агресорів нинішнього року.

Також Костянтин Валеулін звернувся тоді до органів державної влади, представників бізнесу та світової футбольної спільноти з проханням про допомогу клубу.

На цей заклик відгукнувся відомий бізнесмен, уродженець Харкова Володимир Носов. Як відзначається на сайті «Металіста 1925» саме Носов, який є засновником однієї з провідних європейських криптобірж, став новим інвестором клубу.

«Останні декілька днів новини про ймовірне закриття клубу заполонили спортивні медіа. Я не міг дивитись як Харків залишиться без футболу. Мені хотілося підтримати рідне місто і його команду, крім того я отримав десятки звернень в соціальних мережах від вболівальників з проханням врятувати команду. Мрію, щоб не дивлячись на війну, український дух не згасав, а спорт продовжував розвиватись. Тому Прем’єр-лізі бути, а «Металісту 1925» бажаю набратися сил і продовжувати задавати рівень в турнірній таблиці» – підкреслив Володимир Носов у коментарі, щодо своєї підтримки харківської команди.


До речі, компанія Носова також є й офіційним партнером національної збірної України з футболу.

Зазначимо, що в нинішньому чемпіонаті країни серед команд Прем’єр-ліги «Металіст 1925» зараз посідає 9 місце, маючи після п’яти зіграних поєдинків 7 турнірних балів. Крім того, «Металіст 1925» вийшов до 1/8 фіналу нинішнього розіграшу футбольного Кубка України.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Також нагадаємо, що нещодавно зірки українського футболу провели майстер-клас для дітей-переселенців. Своїм досвідом з юнаками та дівчатами поділилися відомі українські футболісти, зокрема, й колишній наставник харківського «Металіста 1925» Валерій Кривенцов.

ОСТАННІ НОВИНИ