Зірки українського футболу провели майстер-клас для дітей-переселенців (ФОТО)

24.08.2023 10:30   -
Зірки українського футболу провели майстер-клас для дітей-переселенців
Фото: УАФ

До масштабного заходу долучився й екс-тренер харківського «Металіста 1925» Валерій Кривенцов. Загалом у майстер-класі взяли участь діти з шести областей України, в тому числі, й з Харківщини. Про це повідомляє спортивна редакція «Інфосіті».

Благодійний майстер-клас від зірок українського футболу для дітей-переселенців пройшов напередодні Дня Незалежності України на столичному стадіоні імені Віктора Баннікова. Захід був присвячений сьогоднішньому святу і був організований «Sport&Business Club» за підтримки Української асоціації футболу та української Прем’єр-ліги.

Загалом на майстер-клас було запрошено близько 200 дітей від шести до дванадцяти років, які через війну з російськими загарбниками були вимушені покинути свої домівки і зараз проживають на Київщині. Як зазначають організатори, це були юні шанувальники футболу з шести областей країни – Харківської, Донецької, Луганської, Херсонської, Миколаївської та Запорізької.

Своїм досвідом з дітьми ділилися відомі українські футболісти, кожен з яких раніше виступав й у національній збірній України. Це зокрема й колишній наставник харківського «Металіста 1925» Валерій Кривенцов, а також В’ячеслав Шевчук, Максим Малишев та знаменитий воротар Андрій Пятов.

Футбольне поле було розділено на шість локації, у кожній з яких діти займалися із зірковими тренерами та їхніми помічниками. Так, юні футболісти виконували вправи на подолання перешкод та контроль м’яча, пробивали пенальті Андрію Пятову, грали в пас з Валерієм Кривенцовим, формували навички командної гри з В’ячеславом Шевчуком та бігли в естафетах під наглядом Максима Малишева.


Тренування завершилося грою у футбол до першого забитого м’яча, в якій професіональним гравцям довелося продемонструвати свою майстерність у протистоянні з двома сотнями майбутніх футболістів.

По завершенню майстер-класу, присвяченого Дню Незалежності України, усі його юні учасники отримали футбольні подарунки та набори солодощів, автографи зіркових тренерів та змогли зробити на згадку спільні фото з зірками вітчизняного футболу.


Усіх дітей-переселенців, які матимуть бажання займатися футболом, організатори майстер-класу запросили до футбольних секцій, що відкриються у столиці вже цієї осені.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Також нагадаємо, що нещодавно на благодійному матчі за участю зірок футболу та військових зібрали чималу суму на дрони-камікадзе.

ОСТАННІ НОВИНИ