«Металіст 1925» може припинити своє існування через наслідки війни

31.08.2023 10:04   -
«Металіст 1925» може припинити своє існування через наслідки війни
Фото: ФК «Металіст 1925»

Голова наглядової ради футбольного клубу «Металіст 1925» та один з засновників «АES Group» Костянтин Валеулін оголосив, що його компанія змушена припинити фінансування харківської команди. Причина – величезні збитки, які одержав головний спонсор «Металіста 1925» через ракетні атаки російських агресорів. Про це повідомляє спортивна редакція «Інфосіті».

Офіційна заява голови наглядової ради «Металіста 1925» була опублікована на сайті харківського клубу.
Як зазначив Костянтин Валеулін у своєму звернені до вболівальників та футбольної спільноти «АES Group» стала генеральним інвестором «Металіста 1925» у 2020 році. З того часу вдалося вивести команду в Прем’єр-лігу, створити конкурентний і дуже перспективний колектив U19, зберегти дитячу академію. Цього року, в новому сезоні, було запущено новий жіночий проєкт «Металіст 1925». Протягом липня-серпня головна команда поповнилась новими гравцями, плани були дійсно амбітними. Проте з початку повномасштабної війни з російськими агресорами компанія «АES Group» перенесла чотири ракетні атаки на свої активи, які болісно вдарили по фінансових можливостях компанії.

«Постраждали не лише активи, військові атаки забрали людські життя, життя наших працівників та однодумців. Перші дві атаки були нокдауном, але попри тяжкі втрати, ми виживали. Клуб у міжсезоння будував нові плани на майбутнє. Заявка на сезон 2023/24 і народження жіночої команди прямо вказує на той факт, що були амбітні плани і були реальні можливості. Третій ракетний удар наприкінці липня 2023 року по портовій інфраструктурі Одеської області став нокаутом для «АES Group». Ми позбулися практично всіх активів на території України. Повітряна атака, яка мала місце вночі 10 серпня, нанесла останній нищівний удар. Нажаль, така суть війни, така її ціна, такі її наслідки. Сьогодні «АES Group» вимушена оголосити про припинення фінансування ФК «Металіст 1925», щиро сподіваючись, що зграя шакалів не буде радіти такому розвитку подій. Ми були відвертими та чесними перед Клубом, його вболівальниками, ми відверті і сьогодні, повідомляючи, що отримали смертельне поранення від агресора», – йдеться у зверненні голови наглядової ради «Металіста 1925».


Також Костянтин Валеулін наголосив, що компанія просить вибачення у всіх, кого засмутило це звернення, перш за все у співробітників Клубу, футболістів і вболівальників, але ця новина є об’єктивною реальністю сьогодення. Він також додав, що наразі необхідно зібрати загальні збори засновників клубу та обговорити цю складну ситуацію. «АES Group» на даний час володіє контрольним пакетом акцій, але на думку Валеуліна, є й інші засновники, які можуть підхопити ініціативу розвитку Клубу та забезпечити його фінансування, або надати інші пропозиції.

Крім цього, поки ще генеральний інвестор клубу, звернувся до харків’ян усього світу, органів державної влади, представників бізнесу та світової футбольної спільноти з проханням про допомогу клубу. Він також зазначив, що «Металіст 1925» – це не проєкт одного інвестора, а проєкт майбутнього мирного спортивного відродження Харківського регіону.

«Ми готові до будь-яких пропозицій, від тимчасової продуктивної співпраці до безоплатної передачі корпоративних прав Клубу», – підкреслив голова наглядової ради «Металіста 1925».

Відзначимо, що зараз «Металіст 1925» посідає у турнірній таблиці чемпіонату України серед команд Прем’єр-ліги 9 позицію. У чотирьох турах підопічні Едмара Галовського здобули дві перемоги та у двох матчах зазнали поразки. Також «Металіст 1925» вийшов до 1/8 фіналу нинішнього розіграшу футбольного Кубка України. У разі зняття харківської команди з чемпіонату та Кубку країни, її результати будуть анульовані…

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Нагадаємо, що в літне міжсезоння «Металіст 1925» надав фінансову допомогу родинам загиблих футбольних фанатів-захисників України.

Також раніше ми повідомляли, що російська пропаганда дісталася вже й українського футболу. В тому числі, ворожі пропагандисти не оминули увагою й харківській «Металіст 1925».

ОСТАННІ НОВИНИ