У Харківській області на хабарі затримали чиновника

08.03.2024 17:38   -
У Харківській області на хабарі затримали чиновника

39-річний чиновник за укладання договору оренди нежитлового приміщення на Харківщині запросив гроші від чоловіка, який займається столярним виробництвом. Про це повiдомляє Iнфосiтi.

В листопаді 2023 року начальник одного з управлінь органу місцевого самоврядування пообіцяв підприємцю, що надасть в оренду приміщення, яке знаходиться на балансі міської ради. По договору оренди це коштувало 10 000 гривень в місяць. При цьому посадовець зазначив, щоб без його частки в 15 000 гривень готівкою щомісяця чоловік не зможе користуватися орендованим приміщенням.

5 березня слідчі Харківського районного управління поліції №3 затримали зловмисника за отримання хабаря в сумі 15 000 гривень.

Також було встановлено, що в січні він отримав від підприємця 30 000 гривень неправомірної вигоди.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

6 березня слідчий ХРУП № 3 під керівництвом Шевченківської окружної прокуратури міста Харкова повідомив про підозру керівнику одного з управлінь комунального господарства міської ради за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Того ж дня судом чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ОСТАННІ НОВИНИ