“Харкову потрібно отримати кошти на підготовку до опалювального сезону”, – Ігор Терехов (відео)

01.05.2024 20:20   -

Харкову важливо отримати кошти на підготовку до опалювального сезону. Про це повідомив мер Ігор Терехов під час засіднання Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Зустріч представників державної та місцевої влад, а також інших ключових відомств країни була присвячена підготовці прифронтового мегаполіса до майбутньої зими. Тож очільник Харкова акцентував увагу на тому, що необхідно прискорити постачання обладнання: генераторів, когенераційних установок та іншого устакування, аби в умовах війни місто було з теплом, світлом та водою.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Є декілька питань, як нам пришвидшити цю працю. Перш за все – це когенераційні установки, це газотурбіни і установки, які будуть виробляти електроенергію. І ми проаналізували можливості всіх країн і всіх виробників цього устаткування. Надали повний перелік де, що обрати і що вже виготовлено і що ми можемо придбати. І тут дуже прошу прискорити роботу з донорами, чи то виділення з резервного фонду коштів, для того, щоб ми могли придбати. Бо попит дуже великий сьогодні на все це устаткування. А нам залишилось дуже мало часу, стислий час щодо монтажу, бо привести їх потрібно і змонтувати. Це є певні труднощі, я маю на увазі, строки монтажу.

Також Ігор Терехов зауважив, що на рівні держави необхідно укласти певні домовленості аби для такого обладнання було нульове розмитнення.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Є питання щодо митниці, бо коли я спілкуюсь з донорами, з міжнародними фондами, вони питають щодо розмитнення цього обладнання, щоб не сплачувати ще кошти для того, щоб розмитнювати.  Крім цього, ми зробили такий моніторинг і знаємо, що у НАК «Нафтогаз Україна» є три когенераційних установки, які не використовуюються і дуже хотіли б їх отримати. Бо вони зараз не потрібні НАК «Нафтогаз Україна», а потрібні Харкову. Я дуже прошу, щоб нас підтримали.

Ще одне важливе питання – це забезпечення Харкова модульними котельнями, які у випадку необхідності зможуть дати тепло у будинкі міста.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Що стосується модульних котелень, туж було таке, що МВС, ДСНС придбали ці модульні котельні і хотілось би розуміти – можуть вони нам надати в користування, чи не можуть, щоб ми це розуміли.

Також Ігор Терехов вкотре наголосив на необхідності захистити небо над Харковом, а особливо над об’єктами критичної інфрастуктури.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Що стосується ТЕЦ-3 – ми виконаємо всі підготовчі роботи і не зупиняємось, будемо теж працювати. Але звісно – кошти по-перше. І по-друге, скільки б ми не ремонтували ТЕЦ-3, ТЕЦ-5 та Зміївську ТЕЦ, я ходжу по землі і чудово розумію, що потрібно спочатку розуміти – зможемо ми захистити їх чи не зможемо. Тоді вже будемо кошти туди виділяти чи не будемо кошти туди виділяти. Бо витратимо кошти, ми вже мали такий досвід, на жаль, коли ми два рази робили ТЕЦ-3, два рази втратили її. Тому не потрібно виділяти кошти на те, що не буде збережено.

Ще одне питання, що порушували на засіданні стосувалось створення додаткових свердловин у міських лікарнях, аби забезпечити їх водою, на випадок надзвичайних ситуацій.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Ми працюємо, не зупиняємось. Щодо свердловин – ми проінвентаризували всі сведловини, які є. Маємо ще декілька потужностей, щодо лікарень. Дійсно є лікарні в яких є вже сведловини, в яких можливо пробурити свердловини, а є водоносний слой – він не відповідає. Там не можливо ці лікарні заживити від свердловин, тому це теж дуже важлива річ.

Всі питання та проблеми Харкова, кажуть учасники засідання обговорили конструктивно, тож у подальшому розроблятимуть відповідні рішення, аби у прифронтовому місті були необхідні умови для життя людей.

ОСТАННІ НОВИНИ