Спортивні новини Харкова | 08.03.2024

08.03.2024 18:31   -

Виграти Олімпійські ігри неймовірно складно, непросто і відібратися на головний старт чотириріччя. На першому світовому кваліфікаційному олімпійському турнірі з боксу, який триває у італійському Бусто-Арсіціо, харків’янин Юрій Захареєв зустрічався у поєдинку за вихід в 1/8 фіналу у вазі до 71 кілограма з Ранхелем Александером із Колумбії. У першому та заключному раундах судді віддали перевагу колумбійцю, другу
“трихвилинку” забрав підопічний заслуженого тренера України Сергія Данильченка з рахунком – 4:1, але для загального успіху цього не вистачило. Захареєв поступився – 2:3.

Надії на олімпійську ліцензію доведеться тепер перенести на другий світовий кваліфікаційний турнір, який пройде з 23 травня до 5 червня у столиці Таїланду – Бангкоку. Можливо ще один шанс пробитися на паризьку Олімпіаду у категорії до 92 кг отримає і Сергій Горсков.
У Бусто-Арсіціо 27-річний харків’янин програв важковаговику з Еквадору в одній тридцять другій фіналу одностайним рішенням суддів.

    Молодо – не зелено. На чемпіонаті України з греко-римської боротьби у віковій категорії: “15 років”, який завершився в Ужгороді, харків’яни здобули 1 золоту та 2 бронзові медалі. Сильніше виступив Назар Байстрюченко. Він став чемпіоном у вазі до 75 кілограмів. На шляху до фіналу вихованець Рустама Фазілова виграв три сутички. Суперників із Рівненської та Кіровоградської областей прибрав з килима достроково,
    запорізького “греко-римлянина” “заламав” з рахунком – 6:0. У титульному поєдинку Байстрюченко протистояв місцевий фаворит Микола Тиводар, який розпочав зустріч дуже активно, заробивши вже на першій хвилині 4 бали. Але лідирував він не довго. У середині першого періоду харківський спортсмен, який представляє ДЮСШ з боротьби, наздогнав суперника.

    Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

    Після перерви Назар отримав бал за активність, потім провів у партері накат і здобув вольову перемогу – 7:4. Разом із “золотом” Байстрюченко отримав путівку на чемпіонат Європи U15, який відбудеться у травні у Греції. Бронзових нагород в Ужгороді удостоїлися учні тренера дев’ятої ДЮСШ Віктора Тарасенка. Тихон Кузнєцов та Максим Макаров піднялися на п’єдестал у вагових категоріях до 44 та 52 кг відповідно.

    В 1/8 фіналу вони поступилися майбутнім чемпіонам, надалі виграли по дві втішні сутички. У поєдинку за третє місце Кузнєцов переміг киянина Дениса Шульгу – 3:1, Макаров здолав у “дербі” Богдана Рзяніна з клубу “Волна” з рахунком – 4:2. Іван Зіменко та Тимофій Матейченко боролися за “бронзу” у категоріях до 41 та 100 кг, але програли і залишилися п’ятими. У загальнокомандному заліку юнацького чемпіонату України з греко-римської боротьби харків’яни зайняли четверте місце після Київської області, Києва та господарів змагань.

    Юні харківські гімнастки феєрили в естонському Тарту на XXX Міжнародному турнірі “Miss Valentine” серії Гран Прі, який зібрав вражаючий склад. “Себе показати та інших перемогти” виявили бажання спортсменки із 45 країн світу. Мішель Киянська, Марія Фоменко, Ксенія Кондратенко, Любов Менів, Катерина Ткач, Варвара Харківська, Софія Черепанова та Варвара Бондар були першими у змаганнях з естетичної групової гімнастики у віковій категорії: “10-12 років”. Перейнявшись важливістю моменту, вихованки Ольги Савіних, Тетяни та Ганни
    Рогінських продемонстрували відмінну командну роботу і набрали за сумою двох виступів – на попередньому етапі і у фіналі – 29, 200 бала. В естетичній гімнастиці судді оцінюють технічну та артистичну складові композиції, і виконання. Компанію на подіумі харківській команді “Avangard Energy” склали естонські гімнастки, які відстали на 0,650 та 0,750 бала відповідно.

    ОСТАННІ НОВИНИ