У Харківській області колишня сімейна пара співпрацювала з рашистами

02.09.2022 16:30   -
Колишня сімейна пара з Харківської області співпрацювала з рф

Наприкінці лютого 49-річна жінка розпочала спілкування з колишнім чоловіком, який є бойовиком так званої «ЛНР». Повідомляють Харьковские известия з посиланням на Харківську обласну прокуратуру.

Чоловік попросив жінку допомогати йому збирати інформацію про патріотично налаштованих мешканців Харківської області.

Жінка запропонувала допомогати їй своєму 48-річному знайомому, на що той погодився. Спільними зусиллями вони шукали інформацію про громадян, які сприяють ЗСУ та правоохоронним органам у війни рф проти України. Після цього зрадники передавали інформацію через Телеграм бойовику так званої «лнр».

Згодом чоловік попросив своїх інформаторів також передавати йому місця дислокації ЗСУ у м. Харкові та області. Вони збирали відомості, а після цього відображали на карті місця розташування українських військових та передавали представнику псевдореспубліки.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 49-річній жінці та 48-річному чоловіку за фактом державної зради, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідчим суддею Київського районного судом м. Харкова їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід проводить Управління СБУ в Харківській області.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли про те, що з одного із харківських ТОВ прокуратура стягнула велику суму незаконно збережених коштів.