З одного із харківських ТОВ прокуратура стягнула велику суму незаконно збережених коштів

02.09.2022 14:30   -
Прокуратура Харківщини повернула до бюджету 300 тисяч гривень

Постановою Східного апеляційного господарського суду залишено в силі рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова до ТОВ про стягнення майже 300 тис. грн безпідставно збережених коштів. Повідомляють Харьковские известия з посиланням на Харківську обласну прокуратуру.

Встановлено, що на території Індустріального району в Харкові розташована нежитлова будівля загальною площею майже 1500 кв. м, право власності на яку зареєстровано за товариством з обмеженою відповідальністю. Однак, всупереч вимогам законодавства, земля під цим об’єктом нерухомості не оформлена.

У 2020 році ТОВ не сплачувало орендну плату за користування земельною ділянкою, чим завдало збитків Харківській міській територіальній громаді на суму майже 300 тис. грн.

Порушені вимоги законодавства стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до Господарського суду Харківської області, який задоволено в повному обсязі. Не погодившись з цим рішенням, ТОВ направило апеляційну скаргу до суду, у задоволенні якої відмовлено.

Наразі прокуратурою вживаються заходи щодо забезпечення виконання вказаного рішення суду з метою надходження коштів до місцевого бюджету.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли про те, що у Харкові затримали водія з підробленими документами.