Харків’янку, яка надсилала окупантам місця дислокації ЗСУ, засудили на 5 років

27.03.2023 17:15   -
Харків’янка, яка надсилала окупантам місця дислокації ЗСУ, сяде на 5 років

Харківський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора і призначив 42-річній колаборантці покарання у виді 5 років позбавлення волі. Про це повідомляють Харьковские известия.

Вироком Київського районного суду м. Харкова від 14 грудня 2022 року жінку було засуджено до покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років. Однак на підставі ст. 75 КК України її було звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на 3 роки.

Прокурори обласної прокуратури не погодились із вказаним вироком та подали апеляційну скаргу, зазначивши, що є необґрунтованим застосуванням ст. 75 КК України. Це безпідставне звільнення обвинуваченої від відбування покарання та невідповідність призначеного судом покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення.

Нагадаємо, що у серпні 2022 року жінка зробила знімок екрану з додатку, на якому було відображено місцерозташування одного з підприємств Індустріального району.

Вона обробила зображення, вказавши на ньому місця розташування ЗСУ та територіальної оборони. Жінка позначила три точки у вигляді квадратів: жовтого, синього та червоного.

Під фотографією вона «розшифрувала» відмітки: «Красный — оцеплено, не подпускают. Жёлтый — там базируются уже не первую неделю. Синий — вроде пусто, но таблички «Мины» и ходят туда».

Після цього жінка через месенджер надіслала інформацію представнику рф.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Харківський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора Харківської обласної прокуратури: 42-річній жінці, яку визнано винною у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ (ч. 2 ст. 114-2 КК України), призначили покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Наразі триває строк на касаційне оскарження вироку апеляційного суду.

ОСТАННІ НОВИНИ