Звернення Ігоря Терехова з нагоди Дня захисту дітей

01.06.2023 09:30   -
Звернення Ігоря Терехова з нагоди Дня захисту дітей

Звернення Харківського міського голови Ігоря Терехова з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

«Діти. Найнезахищеніші від війни. Залякані та загартовані нею ж. Вимушені різко подорослішати під свистом ворожих ракет та вибухами авіабомб. Силоміць позбавлені домівок, відірвані від батьків, вирвані зі звичного життя. Поранені, вбиті, закатовані, вкрадені росією.

Наші діти. Наше все. Ті єдині, заради кого ми так міцно стоїмо за своє. Щасливої долі під мирним українським небом малечі. Тихого сну сотням безневинно загиблих янголят. Співчуття рідним і близьким».

На сьогодні у процесуальному керівництві прокурорів галузевого відділу обласної прокуратури перебуває 210 кримінальних проваджень, у яких розслідується загибель внаслідок збройної агресії російської федерації на території Харківської області 76 дітей та поранення 223 дітей.

Внаслідок збройної агресії рф порушуються права дітей на здобуття освіти. На території області пошкоджено чи знищено 602 об’єкти освітньої інфраструктури — це дитячі садки, школи, заклади спеціальної технічної освіти, вищі учбові заклади. Тільки на території Харкова пошкоджено 61% шкіл та 46% садків. І це не остаточна інформація.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У місті Харків до Дня захисту дітей презентують виставку “Втрачене дитинство”

ОСТАННІ НОВИНИ