Мер Куп’янська здав місто російським окупантам

28.02.2022 10:40   -
Війна з РФ: Мер Куп'янська здав місто російським окупантам

На Харківщині міський голова Куп’янська Геннадій Мацегора здав місто російському агресору.  Про це повідомляють «Харьковские известия» з посиланням на Харківську обласну прокуратуру.

Мацегора Г.М. повідомив публічно в інтернеті про свої перемовини з російськими окупантами.

За даними слідства, міський голова умисно вчинив дії, спрямовані на шкоду суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України.

“Представник влади перейшов на бік країни-агресора – Російської Федерації. Чоловік в умовах воєнного стану надав представникам РФ допомогу в проведенні підривної діяльності проти України”, – повідомили у прокуратурі.

За процесуального керівництва органів Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування щодо Куп’янського міського голови Харківської області Мацегори Г. М. за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади, та за фактом державної зради (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 111 КК України).

Відповідно до вимог КПК України, для подальшого досудового розслідування кримінальне провадження направлено до Управління СБУ у Харківській області.