У Харкові до житлового будинку потрапив снаряд: спалахнули п’ять квартир

28.02.2022 10:05   -
У Харкові від обстрілів загорівся будинок на вул. Ново-Олександрівській та школа №134

Харківські рятувальники за вчорашню добу, 27 лютого, загасили 11 пожеж та 6 разів надавали допомогу населенню з питань забезпечення життєдіяльності. Про це повідомляють «Харьковские известия».

Повідомляється, що були пожежі, які трапились внаслідок ворожих обстрілів. Робота з ліквідації більшості з таких пожеж була неможлива через постійну загрозу для рятувальників потрапити під ракетнобомбовий удар, артилерійський чи стрілецький обстріл.

Так, 27 лютого о 14:59 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу у житловому чотирьохповерховому будинку за адресою: м. Харків, вул. Ново-Олександрівська, 54. В нього потрапив ворожий снаряд. Зайнялись відразу 5 квартир та дах будинку на площі 400 кв.м.

З пожежею боролись 4 оперативні відділення Служби порятунку на автоцистернах, 1 автомобіль першої допомоги та 2 автодрабини. Рятувальники застосували 5 пожежних стволів, 1 з яких лафетний. О 20:00 їм вдалось локалізувати вогонь та о 21:00 повністю його загасити. Постраждалих немає.

З неофіційних джерел стало відомо, що в цьому будинку вщент вигоріла квартира відомого українського IT-бізнесмена Миколи Удянського. Вцілили лише ікони з Афону.

Також вчора у Харкові пожежа знищила будівлю школа №134, що на вулиці Шевченка, 220. За словами речника ГУ ДСНС України в Харківській області Євгена Василенко, у рятувальників не було можливості їхати на цю пожежу через постійні обстріли. Тому за пару годин вогонь майже зруйнував триповерхову будівлю.

Раніше голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що у будівлі цієї школи було заблоковано 20 диверсантів. Їх знищено.