У Харкові повторно затримали шанувальника “руського миру” — СБУ

07.05.2024 15:43   -
У Харкові повторно затримали шанувальника "руського миру"

Служби безпеки України зібрала докази повторної протиправної діяльності ворожого пропагандиста з Харкова та затримала його. Про це повiдомляє Iнфосiтi.

Прихильником “руського миру” виявився 48-річний харків’янин, який у 2022 році вже притягався СБУ до кримінальної відповідальності за заперечення збройної агресії рф проти України. Тоді суд врахував визнання обвинуваченим своєї провини і звільнив його від тюремного ув’язнення з іспитовим строком у три роки.

Однак російський пропагандист продовжив вихваляти агресорів та мріяти про захоплення Харкова.

Зазначається, що будинок підозрюваного, який знаходиться в одному з районів міста, був зруйнований рашистами у перші дні повномасштабного вторгнення, проте чоловік все одно виправдовував агресію рф.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Крім цього, чоловік дискредитував українських захисників, розповсюджуючи фейки кремлівської пропаганди. Для популяризації своїх антиукраїнських висловлювань агітатор використовував проросійські чати у Телеграмі.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили ворожому пропагандисту про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені повторно).

Наразі він перебуває під вартою. Тепер рецидивісту загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ОСТАННІ НОВИНИ