Деякі харківські теплові підприємства не мають договорів на газопостачання. Газовики б’ють на сполох

25.09.2019 13:33   -
Автор:
Враховуючи, що НАК «Нафтогаз України» планує розіслати договори на постачання природного газу у другій половині вересня, теплопостачальним підприємствам необхідно вже зараз звернутися до постачальника, щодо необхідності закріплення на інформаційній платформі, їх як споживачів.
Відповідно до змін, внесених державним регулятором в Кодекс газотранспортної системи (ГТС), з 1 грудня 2018 року Нафтогаз отримав право відключати тепломережі в зимовий період. Постачальник газу надсилає доручення на відключення газорозподільній компанії.
Минулого року КМУ було видане розпорядження від 3 жовтня 2018 р. № 717-р «Деякі питання опалювального сезону 2018/19 року», яким учасникам ринку було доручено забезпечувати безперебійне постачання природного газу виробникам теплової енергії в необхідних обсягах. Цього року відповідних рішень урядом ще не прийнято.
«Внесені минулого року зміни до кодексу ГТС дають право постачальнику газу надавати доручення на відключення споживачів, а газорозподільна компанія буде зобов’язана припинити постачання природного газу таким підприємствам, — говорить Антон Яворовський, комерційний директор АТ «Харківміськгаз». – Ми сподіваємось, що власники теплопостачальних підприємств встигнуть підготуватись до опалювального сезону і будуть включені до реєстру постачальника газу».
Органи місцевого самоврядування та власники підприємств до початку опалювального сезону мають вжити всіх можливих заходів, щоб виробники тепла для потреб населення були включені в реєстр ПСО-постачальника природного газу.
АТ «Харківміськгаз» вже проінформувало окремими листами про ситуацію Офіс Президента України, Раду національної безпеки та оборони, Кабінет Міністрів України, органи місцевого самоврядування та виконавчої влади.