Харків розвиватиме співробітництво з Ізраїлем у сфері IT-технологій. ФОТО

21.08.2019 16:20   -
Автор:
Він нагадав, що цього року між Україною та Ізраїлем був підписаний договір про зону вільної торгівлі, який дозволить збільшити товарообіг між двома державами.
«Я впевнений, що Харків має грати одну з провідних ролей у співпраці наших країн, адже він залишається одним із головних економічних флагманів України. Крім того, Харків є IT-лідером в Україні, і розширення договору про зону вільної торгівлі на IT-сферу дозволить створити багато нових проектів і в Харкові», – зазначив Зеев Елькін.
Також бажання співпрацювати в області цифрових технологій з містом-побратимом висловив віце-мер Рішон-ле-Ціона Максим Бабицький.
«Сьогодні ізраїльські компанії активно користуються послугами програмістів з України. Мені б дуже хотілося створити спільний проект за принципом єдиного центру, який, з одного боку, став би місцем підготовки талановитих українських програмістів, послуги яких будуть затребувані в Ізраїлі. А з іншого боку, наші компанії зможуть продавати свої продукти в Україні, розвиваючи тут високі технології», – зазначив Максим Бабицький.
У свою чергу, Геннадій Кернес повідомив гостям про створення у Харкові Міського ситуаційного центру і можливость застосувати цікаві програмні рішення ізраїльських фахівців у цьому проекті.
«Ми вже вибрали місце для будівництва цього об'єкту і сьогодні підбираємо правильне програмне забезпечення. Крім цього, зараз місто веде активну боротьбу з наркотиками, і в цій роботі нам також необхідно впроваджувати сучасні IT-технології. Наприклад, ми хочемо створити електронну карту, де будуть позначені вогнища торгівлі психотропними речовинами, щоб у подальшому їх ліквідувати. І якщо у вас є напрацювання в цьому напрямку, нам буде цікаво», – підкреслив Геннадій Кернес.
Для обговорення подальшої співпраці між містами харківська делегація відвідає Рішон-ле-Ціон з візитом у відповідь.
Довідка. Побратимські відносини між Харковом і Рішон-ле-Ціоном були встановлені у 2008 році.