Геннадій Кернес зустрівся з генеральним консулом Німеччини. ФОТО

07.11.2019 17:40   -
Автор:
До 2014 року офіс Генконсульства працював у Донецьку, сьогодні він розташований у Дніпрі і виконує консульські функції у Дніпропетровській, Запорізькій, Харківській, Донецькій та Луганській областях.
Генеральний консул Штефан Кайль зазначив, що вперше відвідав Харків і має намір протягом трьох днів вивчати існуючі українсько-німецькі проєкти і обговорювати перспективи.
«Я знаю про давні та інтенсивні відносини Харкова з Нюрнбергом, це один із зразків міжмуніципального спілкування протягом багатьох років. Почесне консульство на чолі з Тетяною Гавриш активно бере участь в освітніх та культурних проєктах і також задає стандарт у цій сфері», – зазначив дипломат.
Геннадій Кернес подякував главі консульства за участь німецького уряду, громадських організацій та бізнесу у фінансуванні проєктів, пов'язаних з підтримкою в Харкові тимчасово переміщених осіб з Донецької та Луганської областей.
Також мер поінформував представників консульства про зацікавленість Харкова в інвестиціях з боку європейських фінансових структур.
«Перший в Україні багатопрофільний комплекс з переробки відходів, будівництво метро, ​​закупівля електротранспорту – всі ці проєкти ми вже реалізуємо за участю європейських та світових банків, виконуючи їхні високі вимоги і відповідаючи стандартам. Упевнений, що ця взаємовигідна співпраця може поширюватися не тільки на інфраструктурні проєкти. Харків сьогодні лідер в IT, тут зібрані освітні та наукові ресурси. Сподіваюся, ми будемо в контакті і знайдемо точки дотику», – сказав під час зустрічі міський голова.