Заборона паркуватись на зелених зонах

05.09.2012 18:26   -
Автор:

З самого ранку Марія Соболєва доглядає за своєю клумбою біля будинку. Пенсіонерка каже, вже тридцять років намагається створити такий собі оазис біля дому, але все безрезультатно. Причина- одна.

Свої автомобілі, скаржиться пенсіонерка, власники залишаються де їм заманеться. І клумба для них не перепона. Деякі вже давно перетворили квітник на місце для паркування.

Марія Соболєва мешканка буд.№ 11 по вул.Космічній

-И клумбу, все заездили. Прямо под самый, видите вот, все помяли. У меня такие цветы были здесь всегда, все потоптали и я уже и бросила, а жалко бросать, потому что и слива тут ростет, и вишня. Ну все здесь машины загоняют.

Скаржаться на недобросовістних водіїв й інші мешканці цього будинку по вулиці Космічній. Кажуть, машини бордюри позносли, і поваги до людської праці у водіїв- немає.

Лариса Глушкова мешканка буд.№ 11 по вул.Космічній

-Люди как-то стараются и облагородить територию, чтоб как-то было красиво и утно. Это просто безобразие, это неуважение, я считаю к жильцам. Вот там вот смотрите деревья и под самые деревья ставят машины. Там вот посадили кустарник, опять же, ставят машины.

Та така ситуація чи не в кожному будинку в місті. Зелені насадження потерпають від машин. Тепер же, за такі паркування, пропонують карати, штрафом. Його розмір має визначити Кабмін. Народний депутат Валерій Писаренко вже звернувся до прем"єр-міністра з проханням внести зміни до правил дорожнього руху та заборонити паркуватись на зелених зонах. Більше того, каже парламентар, Міністерство внутрішніх справ вже підтримало його пропозицію. Наразі, каже нардеп, розробляється відповідний проект. Таким чином, упевнений Валерій Писаренко, вдасться захистити зелені зони не тільки у Харкові, а й в інших містах країни. Але боротьба за них повинна бути спільною. Тож комунальному підприємству  "Харківпарксервіс" необхідно створювати додаткові паркувальні місця. Дорожникам же, під час ремонтів внутрішньоквараталок, робити більше карманів для автівок.

Євгенія Кутнова, Євген Шинкаренко. Харьковские Известия