До Першої столиці приїхали польські експерти зі створення та управління ОСББ

05.09.2012 18:29   -
Автор:

Світлана Таранова голова селищного ОСББ на польській тренінг шла залюбки. Каже, нових знань часто не вистачає.

 Світлана Таранова голова правління ОСББ "Мрія", селище Селекційне Харківської області

-Сегодня очень много проблем возникает – это и проблемы с землей, и проблемы с неплательщиками это очень большая сегодня проблема.

У Харкові щороку проводять курси з підвищення кваліфікації для голів домоуправлінь. А такий обмін досвідом з польськими колегами – проходить вперше. З усіх міст України обрали уього три, і Харків, кажуть, недарма увійшов в їх перелік.

Ян Гранат Генеральний консул Польщі у Харкові

-Это академический центр, научный центр страны и думаю, что похожие проблемы в этом городе что касаются вопросов города и его развития с теми проблемами, которые у нас возникают.

Яцек Колібський голова Правління Європейського інституту нерухомості, управитель різних об'єднань співвласників у м. Кракові

-Будем говорить о конкетных достижениях в Польше которые имеют уже свыше 20 лет у нас тоже меняли господарство. Я думаю, что наши достижения будут очень выгодны и удобны для пути по этой дороге на Украине .

Володимир Бабаєв ректор Харківської національної академії міського господарства

-Опыт Польши и других стран говорит о том, что человек должен отвечать за каждую вложенную копейку вложенную в собственный жилой фонд .

Після тренінгу усі отримають сертифікати. А ще відберуть десять слухачів, які на тиждень поїдуть на навчання до Кракова.

Юлія Самойлова член Національної Ради з питань функціонування и створення ОСББ при Кабінеті Міністрів України

-Они будут с 9 часов утра до шести часов вечера изучать опыт управителей, зажонцев, как они называются по польски многоквартирных домов.

Наразі у Харкові існує понад триста об"єднань співвласників. До кінця року у планах створити ще сорок. На підтримку ОСББ на цей рік виділили близько семи мільйонів гривень.

Анастасія Полякова, Сергій Перець, Харьковские Известия