З 20-го вересня у школах розпочнуться поглиблені медичні огляди

05.09.2012 18:33   -
Автор:

З тим, щоб не допустити розповсюдження можливих інфекцій, близько тисячі учнів на початку навчального року не були допущені до занять через недугу. Такий результат профілактичних оглядів, під час яких перевірили майже 95 тисяч школярів. Щоправда, серйозних хвороб медики не виявили, тільки застуду та поодинокі випадки захворювань шкіри та педикульоз. А вже з 20-го вересня у школах розпочнуться масові поглиблені медогляди. Школярів будуть обстежувати бригади лікарів семи фахів.

Маргарита Голубова заступник директора Департаменту охорони здоров'я

-Эти осмотры дают результаты. В Харькове нам удавалось 4 года осмотреть детей так и распределить на уроки физкультуры так, что у нас не было никаких серьёзных случаев, выявляли заболевания, распределяли по группам здоровья. Осмотры предварительные мы уже провели. Дети пришли хорошие, отдохнувшие, загоревшие..

І як звітували на засіданні комісії з соціальних питань та охорони здоров"я, всього за літній період у шкільних та приміських таборах всімА видами оздоровлення було охоплено понад відімдесят тисяч дітей.

Валерій Сичов начальник відділу Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту

-Что составляет 75,9% от общего количества школьников или 100,8% от количества детей, которых планировалось оздоровить в текущем году. Из всех источников финансирования на оздоровление и отдых детей города Харьков, вместо запланированных 39 млн 400 тысяч израсходовано 53,5 миллиона гривен.

Програма з оздоровлення школярів цього року не дала ніяких збоїв, запевняють фахівці, під час відпочинку у таборах, не було зареєстровано жодних випадків ані  масових інфекційних спалахів, ані серйозних травм.

Анжела Сушко, Сергій Перець, Харьковские Известия.