Рівні можливості для шкіл Харківщини

05.09.2012 18:34   -
Автор:

З дитинства – у доросле життя. Яким, для сьогоднішних школярів, буде цей шлях, залежить від дорослих. Народний депутат України Дмитро Шенцев впевнений, наразі головне завдання держави – щоб у всіх школярів були рівні можливості, в незалежності навчаються вони у місті чи у сельскій школі.

Дмитро Шенцев народний депутат України

-Для меня школа очень важно, на каждом определенном этапе жизни мне попадались очень хорошие люди, и хорошие учителя. Наряду с моими родными родителями, моей матушкой, Ольга Ивановна, моя учительница воспитала меня, наполнила меня знаниями, и самое главное, что она не только наполнила меня знаниями и вооружила ими, а она все таки сделала из меня в большой степени человека, гражданина.

Не буває маленьких чи неважливих шкіл, впевнений депутат. Тому намагається бути у курсі проблем кожної з них.  Село Хатнє, Великобурлуцького району. У місцевій школі до нового навчального року  замінено сорок сім старих вікон, на сучасні металопластикові. На відкриття оновленої школи, приїхали ті завдяки чиїй праці, школярі отримали такий подарунок.

Світлана Марченко Хатнянський сільський голова

-Вікна були вже у школі у дуже занедбаному стані, можна так сказати. 47 років школі -  і вони не ремонтувалися, їх навіть не можна було відкрити. Тепер же ми не будемо не заклеювати, нічого, и по-перше це буде економія палива, що відображається дуже на бюджеті, і я думаю, що тепліше буде.

А щоб стало, ще тепліше Дмитро Шенцев, що опікується районом, поставив питання про забезпечення школи новим котлом для обігріву приміщень. Роботи з реконструкції будуть завершені до початку нового опалювального сезону.

Дмитро Шенцев народний депутат України

-Проблем к сожалению в нашем селе, очень-очень много, но как говорится с Марса к нам никто не прилетел и эту разруху не сотворил, и с Марса к нам никто не прилетит для того, чтобы ее исправить и ликвидировать. Ликвидировать ее мы сможем только мы все вместе, нашим совместным трудом.

І робота триває. Там де не вистачає бюджетних коштів, до справи приєднується соціально активний бізнес. Небайдужі є скрізь, впевнений народний обранець. На одному з прийомів, керівництво дошкільного закладу розповіло Дмитру Шенцеву про відсутність у садочку необхідної кількості ліжок. І вони були почуті. Тепер спальні місця є у кожного з вихованців і роботи буде подовжено. З такою позицією нардепа погоджуються і представники місцевих рад.

Олександра Жиліна голова Великобурлуцької районної ради

-Я думаю все вместе мы придем к новой жизни, к жизни благополучия, к жизни уважения друг друга, поэтому счастья вам дорогие))

Андрій Соловйов, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия.