З 15 квітня в Україні вводять нові правила дорожнього руху

06.04.2013 23:36   -
Автор:

Євгенія Кутнова кореспондент

-З першого жовтня по перше травня водії за межами населених пунктів муситимуть їздити із денними ходовими вогнями. Таким чином, -кажуть фахівці, вдасться скоротити кількість ДТП на п"ятнадцять-двадцять відсотків. Невиконання правила каратиметься штрафом.

Якщо у водія немає ходових вогнів, тоді необхідно вмикати ближнє світло фар. Обганяти машини за новими правилами можна не тільки зліва, а й зправа. Аби не по узбіччю. За це штрафуватимуть. Також у нових правилах введено поняття "газон", чого раніше не було.

Євгенія Кутнова кореспондент

-Тепер паркуватися на газонах заборонять. За таке порушення введуть адміністративний штраф. Його стягуватимуть не тільки працівники ДАІ, а й служби, які відповідають за озеленення.

Городяни до заборони паркуватись на газонах ставляться позитивно. Кажуть, давно потрібно було.

Олександра

-Мешают людям, ходить мешают, иной раз, поймите. Если просто на дороге- это другое дело, но не на газоне.

Андрій

-Штрафовать их нужно недобросовестных

Водії ж говорять, що інколи вони у безвиході – паркувальних місць поблизу будинків не вистачає.

Оксана

-Для начала пусть парковки построят, а потом вводят все законы.

Валерій

-Желательно, чтобы были места специальные для парковок, на газонах- это не годится!

Передбачили у нових правилах і такі зміни, що мають підвищити рівень безпеки дітей на дорозі.

В'ячеслав Афанасьєв інспектор відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи УДАІ в Харківській області

-При перевозки детей водитель транспортного средства, водитель школьного автобуса обязан включить аварийную сигнализацию на автобусе либо установить оранжевый маячок на крыше автобуса. А учасники дорожного движения, проезжающие, обязаны снизить скорость вплоть до остановки и пропустить детей.

До всього з того ж п"ятнадцятого квітня вводяться нові дорожні знаки. Наприклад "Пункт зупинки трамвая", "Фото-, відеофіксація порушень", "Культова споруда", "Промислова зона" та інші. Тепер дорожні знаки в пріоритеті відносно розмітки, яка теж змінюється.

В'ячеслав Афанасьєв інспектор відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи УДАІ в Харківській області

-В отношении разметки добавляется к белой ныне существуюшей и желтой, оранжевая разметка и синяя разметка. Оранжевая разметка используется при производстве работ дорожными службами, вносится, как временная разметка. И синяя разметка для парковки транспортных средств будет наносится на участках дороги.

Окрім цього,- каже В'ячеслав Афанасьєв, водійські права видаватимуться на двадцять років. Старі лишаються дійсними. Зміна сезонних шин та світловідбиваючі жилети не увійшли до нового документу. Вони носитимуть рекомендаційний характер. Головне,- кажуть інспектори, аби люди дотримувались цих правил. Водії ж сподіваються, що новації не стануть способом наживи.