У Харкові вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС (відео)

27.04.2024 17:45   -

Харків відзначає 38-мі роковини з дня аварії на Чорнобильській АЕС. Представники місцевої влади, учасники ліквідації, військові та жителі прифронтового мегаполісу вшанували пам’ять тих, хто відддав найцінніше – своє життя задля того, аби запобігти наймасовішій техногенній катастрофі ХХ століття.

Ліквідаторами тоді, у 1986 році, було і чимало харків’ян. І зараз Харків їх шанує та продовжує підтримувати. Адже для муніципалітету важливо, аби герої відчували підтримку з боку місцевої влади.

МИКИТА СТЄРІН ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ ПО РОБОТІ З ГРОМАДСЬКИМИ ОБ’ЄДНАННЯМИ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Сьогодні ми зібрались тут для відзначення 38 роковин Чорнобильської трагедії. Для нас дійсно це дуже важлива дата і кожен рік ми вшановуємо пам’ять ліквідаторів, вшановуємо тих, хто вже віддав своє життя за те, щоб і наша Україна і взагалі Європа могли жити тоді у 86 році. Чонобильський актив дуже є таким потужним у місті Харкові. Незважаючи на усі складнощі теперішнього часу, але все одно вони залишаються разом, залишаються разом з містом, допомагають, волонтерять, роблять усе можливе задля того, щоб наближати нашу перемогу. Ігор Олександрович Терехов міський голова приділяє дуже багато уваги чорнобильським організаціям і дійсно у нас склалась така вже і дійсно у нас склалась така вже дуже гарна співпраця, дуже багато років. яка дає змогу і нам і чорнобильцям відчувати, що ми в єдиній команді і ми намагаємось зробити все, щоб їм було трошечки краще, трошечки легше. І робимо все для цього, що від нас залежить.

ОСТАННІ НОВИНИ