Перша підземна школа в Харкові готується приймати своїх учнів (відео)

09.05.2024 18:41   -

Вже зовсім скоро її коридори наповниться дитячими голосами, а ось за цими сучасними партами будуть вивчати науки діти. Підземна школа, що зведена в Індустріальному районі готується розпочати навчальний процес. В сучасному приміщенні створені класи як для наймолодших так і для учнів старшої школи.

ІРИНА ЧЕРНОМАЗ ДИРЕКТОР ЛІЦЕЮ №80
Ми знаходимось в кабінеті фізики. Для того, щоб наші діти були успішними у подальшому житті тут є все. Для того, щоб вони могли працювати з інформацією. Для цього є планшети з навушниками для роботи в групах, для роботи на індивідуальних заняттях і така сучасна дошка, з якою ми теж можемо працювати та добувати нову інформацію. Діти всі повинні спілкуватися і від того, що вони всі сидять вдома за комп’ютерами, це так, вони також працюють з інформацією і вони в нас дуже розумнички великі. Але їм дуже не вистачає спілкування. Ми же люди, а люди повинні спілкуватися. Тут дуже класні умови. Знаєте, хочеться кожному бути в своїй школі, але якщо така ситуація… Але це краще ніж сидіти вдома за комп’ютером!

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Що стосується підземної школи, так, ми вже отримали дозвіл на використання цієї школи – акт вводу в експлуатацію. Тому будемо розпочинати заняття у справжній підземній школі. Вона розрахована, нагадаю вам, на 450 учнів в одну зміну і ми не зупиняємось. В планах у нас є те, що до 1 вересня побудувати ще 3-4 таких підземні школи у різних районах міста Харкова. Це дуже актуальне питання, це дуже важливе питання для харків’ян, для дітей Харкова, щоб вони навчалися. Тому ці плани є і ми покроково йдемо до того, яке завдання ми собі поставили.

Бажаючих навчатися в новій підземній школі з учнів, які мешкають в Індустріальному районі пре достатньо, додає Харківський міський голова Ігор Терехов.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Хочу сказати, що жодного вільного місця тут нема. І на наступний навчальний рік все теж заповнено, тому нам потрібно будувати нові школи. І нам потрібно сучасне ППО, щоб не будувати так школи. І це дуже важливо, щоб наші діти могли навчатися у нормальних справжніх школах і ми не були вимушені будувати такі школи. Тому система протиповітряної безпеки оборони нашого міста – це завдання номер один!

ОСТАННІ НОВИНИ