В Украине создадут реестр педофилов

14.01.2020 14:06   -
Автор:
В Україні створять реєстр педофілів. Президент підписав відповідний закон, пунктами якого передбачене таке впровадження. Тобто всі засуджені за злочини проти статевої свободи та недоторканості неповнолітніх потраплять до єдиного електронного списку. 
 
Верховна Рада України
 
Інформація про особу вноситься до реєстру на підставі обвинувального вироку суду, який набрав законної сили. У разі якщо особа вчинила злочин проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи до створення реєстру, інформація про таку особу вноситься до реєстру на підставі ухвали суду за місцем проживання такої особи або місцем відбування нею покарання за клопотанням прокурора.  
 
Доступ до системи нададуть слідчим та іншим уповноваженим Нацполіціі і ДБР, вони ж будуть і користувачами. Таке ж право буде у керівників прокуратур, прокурорів та в органів попереднього розслідування. Отримувати інформацію з системи зможуть і адміністрації учбових закладів, органів охорони здоров"я та чиновники. Сам же реєстр буде містити відомості про прізвища, імені, по батькові засудженого, дати народження, місце проживання або перебування, його злочини, види кримінального покарання, що були до нього застосовані, інформацію про фактично відбуте їм покарання, а також про порушення правил адміністративного нагляду.