Харьковчане заплатят за тепло в январе на 20% меньше

14.01.2020 14:07   -
Автор:
У січні харків'яни отримують платіжки з меншою ціною на тепло та гарячу воду.  Доручення про перерахунок дав комуналньникам міський голова Геннадій Кернес. Мер зазначав, що тарифи зростають через необгрунтоване підвищення цін на газ.  А оскільки в грудні ціна блакитного палива для підприємств стала нижчою,  для споживачів зробили перерахунок.
 
Сергій Андрєєв генеральний директор КП "Харківські теплові мережі"
 
Выполняя поручение мэра города Харькова, Геннадия Адольфовича Кернеса, Харьковские тепловые сети проанализировали ситуацию по поставкам тепла за декабрь месяц и выполняя распоряжение Кабинета Министров выполнили перерасчет за услуги теплоснабжения в декабре 2019 года. Хочу подчеркнуть самое главное: мы перерасчитали начисления за отопление и горячую воду. Мы не меняли тариф. Тариф для тепловых сетей устанавливает Национальная комиссия и этот тариф на тепло остался прежний.
 
Сергй Андрєєв наголошує: перерахунок пов'язаний лише зі здешевшанням газу. А в сам тариф закладені не лише витрати на блакитне паливо, а й вартість електроенергії, холодної води та заробітна плата працівників, вартість яких у грудні не змінювалася. Таким чином, в січні абоненти заплатять за тепло та гарячу воду приблизно на 20% менше.
 
Сергій Андрєєв генеральний директор КП "Харківські теплові мережі"
 
Если бы мы не делали перерасчет, то 1-комнатная квартира площадью 33 квадратных метра стоила бы по декабрю месяцу 1300 гривен. Применив коэффициент стоимость отопления этой квартиры составляет 998 гривен. Фактически 23,2% с начислений сняты и сумма, которую жители будут недоплачивать по декабрю месяцу составляет 300 гривен. 
 
Абонентам, які не мають у будинку лічильників теплової енергії зробили додатковий перерахунок у зв'зку з теплою зимою. Вони заплатять за опалення ще на 8% менше.