В “Харьковских тепловых сетях” утвердили инвестпрограмму на 2020 год на уровне 102 млн грн

31.01.2020 15:54   -
Автор:
Ремонт котлів та реконструкція магістральних мереж. Саме на ці роботи "Харківські теплові мережі" планують витратити цьогоріч сто два мільйони гривень. Це тільки у рамках власної інвестиційної програми, яку сьогодні ухвалили під час громадських слухань. Проведені роботи, зазначили на підприємстві, зменшать аварійність, скоротять споживання газу та електроенергії. Економічний ефект від реалізації програми очікують на рівні майже п'ятнадцяти відсотків. Зокрема, відновлять магістрали на Тракторобудівників та Салтівському шосе протяжністю трохи більше трьох кілометрів. Та цього недостатньо, констатує гендиректор "Теплових мереж" Сергій Андрєєв. 
 
Сергій Андрєєв генеральний директор КП "Харківські теплові мережі"
 
Не может предприятие вложить необходимый объем перекладок в тариф. Если вложить объемы перекладок в тариф, а я всегда говорю, что перекладки должны составлять где-то 70-80 км в год, то тариф наш вырастет в 2 раза, он и так большой.
 
Однак мережі цьогоріч перекладатимуть ще й за рухунок інших джерел. Чотирнадцять мільйонів доларів взяли у Світового банку. За них наразі придбали тридцять кілометрів трубопроводу, він вже на складі, до березня чекають ще. Після – стануть до роботи. Взагалі, говорить гендиректор, зношеність теплових мереж у місті складає сімдесят відсотків. Акцент зроблять на районах, де найбільше поривів – це Шевченківський, Київський та Слобідський. 
 
Сергій Андрєєв генеральний директор КП "Харківські теплові мережі"
 
Мы планируем в этом году заменить порядка 70-80 км, а общая протяженность сетей 3200. Это с помощью города, с помощью средств Мирового банка, с помощью инвестпрограммы, которую мы сейчас утверждали мы сможем найти ресурс примерно вот на такой километраж сетей. Надо менять больше? Надо. Ну, во-первых, это тяжело. Поэтому даже если появятся деньги, то в один год ситуацию кардинально изменить очень сложно.