В Харькове прошел большой Ученый совет

29.08.2016 12:25   -
Автор:
Конференція педагогічних працівників в Харкові. В залі – керівники навчальних закладів, педагоги з міста та звичайні сільські вчителі. Нагороджують кращих з кращих, тих, кому в справі просвітництва вдалось домогтись найбільших успіхів. Підбиваються підсумки навчального року, що минув. 
 
Юлія Світлична перший заступник голови Харківської облдержадміністрації 
 
В рейтингу Кабінету міністрів України за доступністю та якістю освіти Харківську область було визнано найкращею серед всіх областей України. Маємо шістнадцять перших місць у конкурсах Малої академії наук та інших інтелектуальних замаганнях. І це у два із половиною рази більше, ніж у міста Києва. Завдяки запровадженій на Харківщині новій методичній підготовці учнів і вчителів область остаточно закріпилась в лідерах за результатами ЗНО. 
 
Втім, головна тема конференції – не здобутки, які є на сьогодні, а план подальших дій. Як вивести освіту в області на новий, якісний, європейський рівень в контексті реформи, що набирає обертів, – головне питання і для владників, і для педагогів. 
 
Владислав Акименко вчитель історії 
 
Такі конференції, вони дають змогу педагогам в першу чергу отримати цікаві та корисні методичні поради щодо впровадження нових до цього часу педагогічних інновацій і новинок в сфері сучасної освіти. 
 
Поступовий перехід на дванадцятирічне навчання, створення опорних шкіл, зміна навчальної програми для молодших класів та перезавантаження структури сільських навчальних закладів, – цього року для викладачів чимало нового. Ознайомитись з інноваціями, зазначають владники, – їх завдання. Задача ж для посадовців – забезпечити створення гідної матеріально-технічної бази в кожній школі, для кожної дитини. 
 
Юлія Світлична перший заступник голови Харківської облдержадміністрації 
 
На сьогоднішній день в області немає жодної школи, яка зустрічала б перше вересня без капітального чи поточного ремонту. Покрівлі, вікна, харчоблоки, савузли, комунікації, нові спортивні майданчики, – все, що було заплановано, ми зробили. Минулого року область розпочала масштабну програму закупівлі необхідної апаратури та іншого сучасного обладнання для кабінетів фізики, хімії, біології, математики і біографії. На це було спрямовано більше мільйона гривень. Цього року фінансування цієї програми збільшено майже у шість разів. 
 
Великим кроком, за словами Юлії Світличної, стала закупка шкільних автобусів для дітей області, облаштунок позашкільних навчальних закладів, відкриття нових груп у дитсадках Харківщини. Це, за словами першого віце-губернатора – великий крок до створення системи якісної освіти.