У золотавому кольорі бекетівських будівель та із синьою підсвіткою. Таким буде Історичний музей після реконструкції

02.11.2012 16:58   -
Автор:

За парканом та банерами. Історичний музей, що активно реконструюють, поки прихований від очей харків"ян. Яким він буде – городяни поки можуть лише уявляти. Але самі зміни схвалюють.  

Людмила харків'янка

-Отношусь положительно, если он сохранит тот облик, который ему придан изначально, но при этом современные тенденции я не отвергаю, будет достаточно интересно.

Олена гість міста

-Исторический музей, в нём должна конечно быть история, но всё-таки в перекличке с современным миром, тоже должна быть гармония, то есть историю и современный мир надо совместить и наверно тоже дизайнерски это продумать,и соответственно фасад как-то должен быть в этом стиле украшен, чтобы он не выпадал из стиля вашей красивой площади такой.

Сучасність й історію таки поєднають й втілять у життя. Металеві конструкції для скляної прибудови вже змонтували. Тепер наступний етап – облицювання склом. Процес це технічно складний та копіткИй. Паралельно з цим робочі монтуватимуть комунікації та вентиляцію. А ще – оформлятимуть фасад усього музею.

Анастасія Полякова кореспондент

-Усю будівлю історичного музею пофарбують у золотавий колір. А ось тут облаштують ліфт, який підійматиме відвідувачів на покрівлю, де буде оглядовий майданчик.

Майданчик використовуватимуть по-різному. У планах, навіть, давати там концерти орекстру філармонії. А скляна прибудова буде використана під експозиції.

Сергій Чечельницький головний архітектор Харкова

-Вот эта стеклянная пристройка планируется, что музей закрыли, там, где кирпичная часть, а стеклянная часть продолжает работать, там могут быть временные выставки, скульптуры, фотографии, чашечка кофе.

І саме ввечері Історичний музей сяятиме синім кольором підсвітки. Також перед скляним входом встановлять дві гармати, які завжди прикрашали Історичний музей до реконструкції. Їх капітально почистять. Як і танки, які розташують збоку нової прибудови. Вінчатиме цей оновлений ансамбль на площі Конституції монумент отамну Сірку. Він буде стояти над виходом з метро Історичний музей і дивитиметься на Бурсацький узвіз.

Анастасія Полякова, Євген Шинкаренко, Харьковские Известия