В Області мають намір оновити громадський транспорт та продовжити реконструкцію доріг

02.11.2012 17:02   -
Автор:

Понад сімдесят три мільйони гривень. Саме таку суму з держбюджету було витрачено на реконструкції доріг на Харківщині. Вже нові шляхи укладені у Близнюківському, Борівському, Зачепилівському, Зміївському, Кегичівському, Красноградському районах. А у Лозівському, Краснокутському, Нововодолазькому, Чугуївському обсяг робіт складає більше вісімдесяти відсотків від запланованого. Оновлюють не лише шляхи, а й автобуси. Акцент – на збільшенні пасажиромісткості.

Антон Новіков начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку ХОДА

-Речь идёт о безопасности перевоза пассажиров. Т.е. автобусы большей вместимости – они являются более безопасными. И как пример мы можем наблюдать работу маршрутов Чугуева, Дергачёвского направления и т.д.

Та безпека перевезення пасажирів залежить і від вчасної перевірки рухомого складу перед виїздом на маршрути. На цьому акцентують увагу фахівці профільного департаменту міськради. І вже неодноразово з цього питання проводили засідання обласної та міської комісій.

Євген Федорчук начальник управління Укртрансінспекції в Харківській області

-Особенное внимание уделялось техническому состоянию подвижного состава. В том числе и качеств резины на соответствие глубины протектора. А также соответствия их требовниям ПДД.

Серед гострих питань – перевезення пільговиків. Наразі держава компенсує лише двадцять відсотків із необхідної суми. У грошовому еквіваленті – це трохи більше вісімдесяти мільйонів гривень.

Антон Новіков начальник Головного управління промисловості, транспорту і зв’язку ХОДА

-Минимальная поребность в возмещении потерь доходов от перевозки граждан льготынх категорий, колличество которых в Харьковкой области насчитывается 738 тысяч человек. Метрополитеом, горэлектранспортом, ж.д. транспортом и автотранспортом в 12 году потребность составляет в целом 443,6 млн грн.

Та вихід є, кажуть фахівці. Вже давно назріла необхідність заміни пільг на адресну грошову допомогу. Отримуючи живі гроші, транспортники відійдуть від довгої схеми отримання дотацій від бюджету.

Олена Завгородня Харьковские Известия