Сьогодні у Харкові вшановували пам’ять Анатолія Бугайця

02.11.2012 16:55   -
Автор:

Анжела Сушко кореспондент

-Сьогодні 2 листопада Анатолію Олександровичу Бугайцю виповнилось би 72 роки. Саме у цей день колектив "Турбоатому", підприємства, якому він віддав 50 років свого життя, вшановує його пам'ять.

Меморіальну дошку почесному громадянину Харкова і області, герою України, заслуженому машинобудівнику відкрили на прохідній адміністративного корпусу заводу. Його вважають справжньою легендою, його вклад у розвиток української енергетики і промислової потужності Харкова, кажуть, неоцінений.

Сергій Чернов голова Харківської обласної ради

-Это и приобретение торллейбусов для г.Харькова.  Это и строительство и подготовка объектов к Евро-2012, это множество сегодня улиц, скверов, предприятий социального назначения, где коллектив "Турбоатома" во главе с Анатолием Александровичем приложил много усилий и сделал наш город и область краше.

Він пройшов шлях від простого техніка-технолога до генерального директора підприємства, яким керував 20 років. Завдяки його працьовитості та дальновидності, створювали нові турбіни, впроваджували сучасні технології і завод не тільки вистояв у важкі дев'яності, а й придбав славу флагману українського машинобудування.  

Віктор Суботін генеральний директор ВАТ "Турбоатом"

-Вот Анатолий Александрович силой своего таланта понимал эту историческую роль завода, его сформированные возможности и не растерял их. И фактически нам молодому поколению команды "Турбоатома" передал готовый завод с сформированными рынками, с перспективой определённой.

Ще одну меморіальну дошку на честь Анатолія Бугайця булО відкрито по провулку Вірменському, у будинку, де він прожив майже 25 років. А на другому міському кладовищі, де він похований, пройшла траурна панахида і було відкрито меморіальний комплекс.    

Валентина Бугаєць вдова

-Нам его очень не хватает. У нас такое впечатление создаётся, что он или в командировку уехал или на работе сидит. Мы ещё не осознали, что его нет с нами. 

Всі ці пам'ятні знаки, упевнені колеги і друзі Анатолія Бугайця, це тільки малА частина поваги, яку можна віддати  цій людині. Головне, кажуть, гідно  продовжити його справу з тим щоб "Турбоатом" і надалі залишався провідним підприємством країни.

Анжела Сушко, Євген Дроботов, Харьковские Известия.