У П”ятихатках за рішенням суду прибирають новозведенний будинок

16.11.2012 17:12   -
Автор:

Селище Лісне. П"ятихатки. Скраю березового гаю стоїть техніка. Тут зносять незаконно зведений будинок.

Цю ділянку землі захопили ще у дві тисячі десятому. Тоді місцеві мешканці звернулися до прокуратури аби захистити свою улюблене місце відпочинку.

Олександра Кірочкіна член Харківської обласної громадської організації "Громадська рада П'ятихаток"

-Это место очень любимо нашими жителями, отдыхать, гулять с детьми, и с животными и грибы собирать. Мы написали ряд обращений, запросов в прокуратуру, лесхоз , попросили разобраться в этом вопросе и помочь нам сохранить этот лесной массив.

На підставі звернень прокуратура розпочала розслідування, порушили справу. Адже ділянка землі за законом належить Данилівському лісгоспу.

Андрій Мостепанюк директор Данилівського дослідного державного лісгоспу

-Забудовник при будівництві цієї споруди самовільно зрубав тридцять дерев дуба віком понад сорок років, чим спричинив також значний збиток для держави.

Суд у січні цього року виніс рішення – землю від споруди звільнити.

Олександр Мельник начальник відділу захисту інтересів громадян та держави у сфері земельних відносин прокуратури Харківської області

-Судовим рішенням від 13 січня поточного року було задоволено позов прокуратури області на виконання судового рішення яке набрало законної сили, були вжиті заходи до виконання – скасування державної реєстрації державного акту на право власності і скасування державної реєстрації за відповідної бази реєстрації.

Та власники це ігнорували.

Антон Сприндис державний виконавець обласної державної виконавчої служби Дергачівського районного управління юстиції

-Должники самостаятельно решения суда не выполняли, на это им надавались сроки, неделя давалась, потом выписывались штрафы. Должники решение исполнять не желают, поэтому перешли к принудительным мерам.

Та тепер при примусовому виконанні роботі лишень заважають. Зокрема мати власника будинка не дає працювати техніці. Мовляв, на це жодних підстав немає. Адже вони купили цю ділянку і всі питання з документами мав узгодити ріелтор. І незважаючи на те, що власник знав, що земля під арештом, розпочав будівництво.

Іван Мовчан власник будинку

-Проблема в том, что когда риелтор мне предложил купить, сказал дайте задаток на этот участок и покупайте, я дал задоток и только чуть позже выяснилось, что там то ли арест на этот участок, то ли отчуждение, в общем какая-то загвоздка. Как мне сказали, надо дождаться решения вопроса по Даниловскому лесхозу, так как участок находится на самой окраине, как мне сказали при продаже, то оно не входит в межи госакта Даниловского лесхоза, поэтому я ничего и не предпринимал.

Тепер власник будинку збирається подавати до суду на ріелтора аби той відшкодував збитки.

Анастасія Полякова, Олег Синицький, Харьковские Известия