У сміттєвому баку на бульварі Івана Каркача знайшли тіло новонародженної

16.11.2012 17:09   -
Автор:

Орджонікідзевський район. Бульвар Івана Каркача. Один з типових спальних мікрорайонів. Таких у місті десятки тисяч. Життя тут текло за звичним графіком, поки …

Ігор Бескровний кореспондент

-Жахливу знахідку виявила жінка в цьому контейнері. Викидаючи сміття вона запримітила пакунок. У ньому знаходилася новонароджена дитина без жодних ознак життя.

Пенсіонерка Лідія, це вона знайшла маля, каже -  за своє життя бачила багато, але як можна позбутися своєї кровинки, яку носила під серцем не уявляє.

Лідія пенсіонерка, знайшла мертву дитину в контейнері

-Смотрю, что-то лежит. Сначала думала, что кукла, а потом присмотрелась смотрю ребёнок. Ну я взяла кулёк слегка открыла, тронула, подняла ножку. Смотрю пуповина завязана плохо, свежая, недавно – девочка. Я не испугалась, мне просто внутри как-то стало холодно, я сама ребёнка похоронила, я знаю, что такой мёртвый ребёнок.

Місцева мешканка Світлана в шоці від події. В неї самої одинадцятимісячна дочка. Але хто міг зробити таке, жінка гадки не має.

Світлана молода матуся, місцева мешканка

-Ну это конечно кошмар, это кошмар. По другому не назовёш. Я считаю, что дети сейчас нелегко достаются, но так поступить конечно…

Місцеві ж припускають, породілля швидше за все не місцева, а дитину підкинула.  

Оксана продавець-консультант, місцева мешканка

-Да это страшно, за такое я наверное убивала таких людей. Ну это просто ужас, таких людей нужно не просто садить… Я просто не знаю, зачем нужно было рожать этого ребёнка. Ужасно просто.

Ірина медпрацівник, місцева мешканка

-Ну что-то её всё-таки сподвигло, ума там скорее нет всего. Ну это страшно, страшно и всё.

Вікторія місцева мешканка

-Не понимаю, какая мать может выбросить своего ребёнка новорождённого. Ребёнка жалко, а мать нужно найти и наказать.

Знайти горе-матір по гарячих слідах оперативникам  поки  не вдалося. Зараз пошуки тривають.

Дмитро Салій начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей Орджонікідзевського району

-Наразі труп дитини направлений до моргу для судово-медичної експертизи. Проводяться оперативно-розшукові заходи, щодо встановлення всіх об"єктивних даних данної події. Опитуються мешканці.

Коли породілля таки знайдеться, їй доведеться відповісти за свій вчинок, кажуть правоохоронці. Їй пред'являть звинувачення, після – порушать кримінальну справу. Жінці загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Ігор Бескровний, Сергій Перець Харьковские Известия