У Харкові триває масове прибирання. Містяни можуть долучатися (відео)

22.03.2023 20:56   -


До Харкова прийшла не лише календарна весна. Відповідно у кожному районі розпочались роботи з впорядкування парків, вулиць, дворів та прибудинкових територій. Все це, кажуть комунальники, для того, щоб місто було охайним та чистим.



ЮЛІЯ ЛЕГОСТАЄВА НАЧАЛЬНИК ДІЛЬНИЦІ №3 САНІТАРНОГО ОЧИЩЕННЯ ФІЛІЇ ОСНОВ’ЯНСЬКОГО РАЙОНУ КП «ХАРКІВБЛАГОУСТРІЙ»
Зараз у нас проводиться двомісячник у місті Харкові «Зелена весна». Ми готуємо прибудинкові території, очищуємо після зимового періоду. Сіємо квіти, рихлимо газони, обкопуємо дерева. Проводимо благоустрій після розриттів – місць розриттів. Сейчас така ситуація – воєнний стан. Людей радує праця наша. Нам дуже дякують за це . І в наших двірників також піднімається настрій від роботи і від цих слів вдячності.

Комунальник, в прямому сенсі, вимітають кожен клаптик пішохідних доріжок та внутрішньоквартальних доріг. І в такому форматі міські служби працюють по всім районам, незважаючи на ситуацію, що має місце у прифронтовому Харкові.

СЕМЕН ЛЕВІН НАЧАЛЬНИК ОСНОВ’ЯНСЬКОЇ ФІЛІЇ КП «ХАРКІВБЛАГОУСТРІЙ»
После зимы мы должны очистить всю территорию от листвы, хотя мы осенью фактически – 99% было убрано. В связи с климатическими условиями занимаемся, занимались обрезкой кустарников, уже закончили. Обрезкой сухих деревьев. В настоящее время рехлятся приствольные, планируется заезженная часть зеленых газонов. Рассаживаются цветы многолетние, а так же наводится порядок на клумбах. Клумбы подготавливаются к посадке цветов, которые будут в летний период посадятся. На территории района мы обслуживаем 1096 домов, 690 дворов. Работы произведены где-то , если взять по общему, то где-то 15-20 %.

Роботи ще багато, розповідають комунальники. Як у дворах, так і на так званих червоних лініях, де згодом ландшафтники висадять квіткові композиції. Щодо нового, то по проспекту Гагаріна минулоріч, незважаючи на війну, у Харкові створили алею з кількадесятків дерев сакур. Незабаром вони мають вперше розквітнути. Якщо харків’яни теж хочуть щось корисне зробити для свого міста, можуть долучитися до весняної кампанії «Зелена весна». Для цього багато не потрібно, варто просто вийти і навести порядок біля своїх будинків.

СЕМЕН ЛЕВІН НАЧАЛЬНИК ОСНОВ’ЯНСЬКОЇ ФІЛІЇ КП «ХАРКІВБЛАГОУСТРІЙ»
У на субботник 24/7, если можно так сказать. Мы работаем круглую неделю и субботу, и воскресенье. Стараемся своими силами. Я, пользуясь случаем, хотел бы обратиться и к жителям нашего района и города. Для того, чтобы поддержать , чтобы оказали посильную помощь возле своих домов. Не нужно там, где мы убираем, а возле своих домов. У нас много частого сектора, где идет в пересмешку и местных советов и частого сектора вот там большая просьба навести порядок.

ОСТАННІ НОВИНИ